Stiri

TransBaiului, un proiect ambiţios

TransBaiului, un proiect ambiţios

Nu doar Transfăgărăşan şi Transalpina vor fi drumurile cele mai căutate de turişti. În curând, Azuga se va uni cu Buşteni şi Valea Doftanei într-o lucrare ambiţioasă, TransBaiului. Acesta este proiectat ca fiind un drum rutier atingând altitudinea maximă pe culmea Baiului, de1834m. Şoseaua traversează Munţii Baiului de la N la S, fiind paralelă cu Valea Prahovei.

Dezvoltarea proiectului propus va crea o staţiune montană multifuncţională. Aceasta se va dezvolta pe o suprafaţă de aproximativ 71 de ha, iar 20% va fi utilizat pentru amenajarea pârtiilor de schi şi instalaţiilor de transport pe cablu.

Turismul se va dezvolta în această zonă, care îşi păstrează tradiţii şi oferă iubitorilor de munte peisaje superbe. TransBaiului se desfăşoară pe trasee existente, drumuri de căruţă, folosite de ciobanii din zonă, iar ramificaţia către Valea Doftanei este parţial pe traseul unui drum construit de Regele Carol I. Drumul pe culme este astfel proiectat încât pe tot parcursul său să ofere turistului peisajul Văii Prahovei şi al Munţilor Bucegi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co