Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Tratamente naturiste pentru arsuri solare

Arsurile solare fac parte din programul tău de vacanţă? Chiar dacă uneori mai uitam de strategia razelor solare de a ne ataca tocmai in momentele cele mai vulnerabile, nu trebuie sa uiti de aceste tratamente naturiste perfecte pentru a te scapa de arsuri solare.

Pe lângă gama largă de produse cosmetice destinate acestor situaţii exasperante când arsurile solare ne strică vacanţele, mai putem apela şi la o sumedenie de leacuri băbeşti, tratamente natusite contra arsurilor solare şi la suita plantelor medicinale, cu extraordinare proprietăţi curative, potrivit intrefete.ro.

1. Oţetul

Oţetul poate fi aplicat direct pe piele sau pulverizat pe porţiunea afectată de arsuri solare. Poţi folosi oţet de mere dacă este singurul pe care îl ai în cămară, însă cel mai recomandat este oţetul de lavandă şi oţetul din petale de trandafir.

2. Lactate contra arsuri solare

Lactatele sunt renumite pentru beneficiile aduse în arsuri solare. Repetă metoda preferată din copilărie cu masca de iaurt sau pulverizează lapte pe zonele afectate de arsuri solare. Vei simţi în sfârşit pielea calmată!

3. Aloe vera – plantă-minune

Aloe Vera are efect antiseptic, dezinfectant, antiinflamator şi poate chiar stimula regenerarea celulară. Din această pricină, gelul de Aloe vera este cel mai indicat pentru a trata neplăcerea arsurilor solare.

4.Uleiuri naturale cu efect calmant

În funcţie de plantă din care sunt extrase, uleiurile naturale aduc beneficii în toate planurile. Numai unele dintre ele pot însă funcţiona cu succes pentru a calma zonele afectate de arsuri solare: uleiul de lavandă şi uleiul de muşeţel. Adăugaţi câteva picături în cada de baie sau în pulverizator pentru o aplicare „în caz de urgenţă”.

5. Mierea de albine

Mierea de albine este bună pentru orice afecţiune, însă proprietăţile sale calmante fac din acest aliment un remediu naturist excelent pentru a te ajuta în caz de arsuri solare. Mierea este deosebit de hrănitoare şi abundă în vitaminele: A, C, E, B1, B3, B5. În plus, mierea este foarte bogată în substanţe minerale (fier, calciu, fosfor, magnesiu, potasiu, sodiu) şi antioxidanţi.

Nu uita de aceste tratamente naturiste data viitoare când te confrunţi cu probleme cauzate de arsuri solare!

 

sursa: realitatea.net

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co