Articole

Tripsta: Care sunt top 3 destinații pentru iarnă?

Mai este doar o lună până la Crăciun, așa că românii au început deja să facă pregătirile pentru vacanțele de sărbători. Berlinul rămâne în top 3 cele mai rezervate destinații prin intermediul agenției online Tripsta, în timp ce Atena și Amsterdam înlocuiesc Copenhaga și Bruxelles ca destinații preferate, scrie Dailybusiness.ro.

Astfel, topul preferințelor românilor pentru 2014 în privința vacanțelor din perioada sărbătorilor de iarnă include și principalele trei destinatii ale anului trecut. Însă, clasamentul anului trecut avea o configurație diferită și includea Copenhaga, Bruxelles, Paris, Stockholm, Frankfurt, Londra și Zurich.

Cât despre cei care fac rezervarea călătoriilor pe perioada sărbătorilor de iarnă, datele Tripsta indică faptul că femeile sunt cele responsabile, de regulă, de această sarcină.

Un sfert (25%) din rezervările pentru vacanțele de iarnă realizate prin intermediul Tripsta au fost făcute de tineri cu vârsta de 24-30 de ani, pe locurile următoare în topul celor mai multe rezervări fiind persoanele cu vârste de 30-35 și 20-25 de ani (fiecare categorie fiind responsabilă pentru 20% dintre rezervări), urmate de segmentul 35-40 de ani (13%).

berlin-brandenburger-tor-christmas (1)

Românii cu vârste de 40-45 și 45-50 de ani nu par foarte interesați să rezerve călătorii pentru vacanța de iarnă, ei generând doar 5% din totalul rezervărilor pentru această perioadă, în timp ce persoanele cu vârste de 60-65 sunt responsabile pentru 7% din rezervări, la fel de multe cât au generat, împreună, grupele de vârsta 40-45, 45-50 și 10-15 ani.

Românii pleacă în vacanța de iarnă de obicei în jurul datei de 19 decembrie și se întorc abia în anul următor, pe 5 ianuarie. Anul acesta, românii și-au rezervat zborurile pentru vacanțele de Crăciun și Anul nou cu 9-17 săptămâni înainte de data plecării.

Cu toate că destinațiile și prețurile biletelor sunt variate, călătorii români au plătit anul acesta, pentru a se putea bucura de sărbătorile de iarnă în străinătate, un preț mediu de 261 de euro pentru un bilet de avion, cu patru euro mai puțin decât în 2013 (265 de euro). În 2014, la fel ca și anul trecut, suma medie (261 de euro) plătită de români pentru un bilet de avion a continuat să fie mai mică decât cea plătită de polonezi (325 euro), greci (371 euro) și ruși (389 euro).

Atunci când zboară de Crăciun și Anul Nou, majoritatea românilor apelează la companiile aeriene consecrate și doar o cincime dintre ei (21%) zboară cu operatori de zboruri low-cost.

Tripsta este o agenție de turism cu operațiuni în 39 de țări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co