Articole

Turismul culinar – VIDEO

Turismul culinar – VIDEO

Turismul culinar este o specie aparte din domeniul călătoriilor. Potrivit site-ului turism.bzi.ro, scopul ce îi animă pe adepţii săi este descoperirea frumuseţilor lumii sub raportul secretelor specifice bucătăriei diferitelor ţări. Pasionaţii sunt în căutarea comorilor culinare.

Ca o concretizare a turismului culinar s-au nascut festivalurile dedicate bucatelor, care atrag numeroşi pofticioşi din toate colţurile mapamondului. Printre cele mai celebre manifestări de acest gen sunt

– Festivalul trufelor albe, este o întrecere a celor mai pricepuţi în prepararea trufelor şi are loc în fiecare an în localitatea Alba din Italia din septembrie până în decembrie.

– Festivalul Conch-ului (delicatesa pe bază de fructe de mare), are loc în fiecare an în luna noiembrie pe insulele Turks şi Caicos din Caraibe.

– Festivalul Kona Coffee, dinHawaii, cu ocazia căruia poţi savura cele mai senzaţionale sortimente de cafea, se desfăşoară în luna noiembrie.

– FestivaldelMar, îi invită în perioada 22-24 martie pe iubitorii de fructe de mare pe insulaAnguilla, Caraibe.

– Festivalul Trelawny Yam, are loc pe 24 martie înJamaicaşi etalează specialităţi culinare pe bază de cartofi.

– Festivalul “Mondial de la Biere”, de la Montreal, lasă să curga valuri de bere în intervalul cuprins între 28 mai şi 1 iunie.

– Echivalentul din Europa este Oktober Fest, în ciuda numelui ţinut în septembrie în fiecare an, o sărbătoare a berii germane şi a distracţiei fără limite.

– Statele Unite te invită pe 26 iulie la o degustare grandioasă de brânzeturi organizată de Societatea Americană de Brânzeturi .

– În India poţi asista la Festivalul Internaţional de Mango şi la Festivalul condimentelor.

– La Salone del Gusto, Spania, vei putea savura alimente obţinute în mod ecologic şi diverse preparate tradiţionale.

– La Târgul Produselor Agricole dinCalifornia, vei putea lua parte la o petrecere în cel mai autentic stil American.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co