Externe

Turismul grecesc in 2012

Turismul grecesc in 2012

Potrivit Bancii Nationale a Greciei, veniturile din turism si intr-o masura mai mica cele din industria constructoare de nave acopera doua treimi din deficitul comercial al tarii. Timp de mai multe decenii, grecii se bazau in primul rand pe nemti, in calitate de cel mai mare si mai cu dare de mana grup de turisti. Cu toate acestea, astazi multi greci se tem ca ‘oaspetii de vaza’ nu vor mai veni, din cauza crizei din tara sau din frica pentru propria siguranta.

Directorul general al Asociatiei Agentiilor de Turism din Grecia a anuntat recent ca numarul de rezervari a scazut in acest an cu 25-30%, arata Epochtimes, citand Agerpres. Cu toate acestea, nivelul acestei scaderi se va preciza abia la sfarsitul anului, deoarece o buna parte dintre germani se duc in Grecia pe cont propriu, nu prin agentii de turism, mai ales oaspetii permanenti, care viziteaza Grecia de mai multi ani de zile, indiferent de situatiile de criza, noteaza cotidianul german Die Welt.

Economisti ai bancii britanice Barclay’s au atentionat recent ca, in cazul in care Grecia va renunta la euro, turistii care vor veni in Grecia vor trebui sa se astepte la probleme in aprovizionarea cu produse alimentare si combustibil. In afara de aceasta, potrivit economistilor, sunt posibile restrictii la introducerea si scoaterea din tara a banilor cash. Probabil, toate acestea ii indeamna pe britanici si germani la precautie.

In aceste conditii, noii vizitatori ai Greciei provin in primul rand fie din tari care s-au aflat inainte in spatele cortinei de fier, fie din cele ai caror cetateni nu-si puteau permite sa plece in concediu. Vin din ce in ce mai multi romani, bulgari, turci si chinezi. Insa, cea mai mare crestere, iar odata cu ea cea mai mare speranta in depasirea anilor de criza o asigura cetatenii rusi, potrivit Die Welt.

Posibila iesire a Greciei din zona euro si revenirea la drahma nu par sa sperie agentiile de turism din Rusia. La urma urmei, concetatenii lor platesc oricum pentru calatorii in ruble, iar odata ajunsi in Grecia ei sunt nevoiti sa schimbe ruble la casele de schimb sau sa achite cu cardul.

Potrivit unui studiu realizat de revista germana specializata in turism Die Welt des Reisens, pentru rusi si alti cetateni straini revenirea Greciei la drahma va fi extrem de avantajoasa: noua drahma greceasca va scadea foarte tare ca pret, inclusiv in raport cu rubla, iar concediul in Grecia va costa foarte putin.

Sursa: turism.bzi.ro

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co