Interne

Turismul responsabil

Turismul responsabil

A venit timpul ca si in Romania sa se practice turismul responsabil. Nu vorbim despre o altă formă de turism, ci o abordare diferită a modului de a călători şi de a petrece timpul liber , precum şi o abordare diferită în a oferi servicii turistice. Turismul responsabil doreşte să aibă un impact minim asupra mediului şi a culturii locale, şi în acelaşi timp generează locuri de muncă, venituri comunităţii locale şi contribuie la conservarea ecosistemelor locale.

Conferinta “Amfiteatrul pentru turismul responsabil” reprezinta primul eveniment din cadrul unui program mai amplu ce isi propune sa promoveze in randul celor interesati, dar si in randul specialistilor, conceptul de turism responsabil, putin cunoscut in Romania.

Programului “Amfiteatru” i s-a alaturat si presedintele “Let’s do it, Romania, care a vorbit despre  evolutia campaniei  de promovare pe parcursul anilor.

Ambianta Stefan Buciuc – Presedinte “Let’s do it Romania!

07.45 nu stiu cati…08.21 de gunoi.

Sincron Stefan Buciuc – Presedinte “Let’s do it, Romania!

11.20 Cum sprijina…12.02 viitorului Romaniei

Ambianta Nicolae Neacsu

00.47 Vom avea un turism…01.26 bunastarea acelor oameni

Principiile turismului responsabil sunt:

Minimizarea impactulul negativ economic, de mediu şi social al turismului,

Generarea de beneficii economice crescute pentru localnici şi îmbunătăţirea calităţii vieţii comunităţii locale şi a conditiilor de munca,

Implicarea localnicilor în deciziile care le afectează viaţa şi dezvoltarea viitoare a zonei,

O contribuţie pozitivă la conservarea patrimoniului natural şi cultural local,

Furnizarea de experienţe mai plăcute turiştilor printr-o mai bună conectare între aceştia şi realităţile locale şi facilitarea înţelegerii de către turişti a problemelor culturale, sociale şi de mediu locale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co