Articole

Turiștii români aduc câștiguri de mii de euro Turciei

Asociaţia Agenţiilor de Turism din Turcia (TÜRSAB) a publicat un raport cu cifre impresionante, scrie Adevarul.ro. Turcia a înregistrat câştiguri importante din turismul sportiv în 2014. Potrivit Asociaţiei Agenţiilor de Turism (TÜRSAB), peste 550.000 de oameni au vizitat Turcia pentru evenimente şi activităţi sportive în 2014, ceea ce le-a adus turcilor un câştig de 900 de milioane de dolari! Cei mai mulţi vizitatori s-au deplasat în „Ţara Semilunei“ pentru fotbal şi golf.

Din datele furnizate de TÜRSAB reiese că un turist sportiv scoate din buzunar cam de două ori mai mulţi bani decât un turist obişnuit, cheltuind 1.648 de dolari în medie.

istanbul-turkey (1)

În ciuda acestor cifre impresionante, turcii tind spre mai mult. Ei au început noi investiţii în infrastructură pentru a putea găzdui evenimente sportive de anvergură în următorii ani. În acest moment, Turcia ocupă locul 18 într-un clasament întocmit pe baza competiţiilor sportive găzduite de diferite ţări. 14 evenimente majore au avut loc în „Ţara Semilunei“ în ultimii opt ani, potrivit raportului furnizat de TÜRSAB.

Statisticile arată că, în fiecare an, 1.200 de echipe de fotbal se cantonează în Turcia, iar 90 la sută din ele îşi stabilesc cartierul general în Antalya. Astfel, această regiune contribuie cu 100 de milioane de dolari anual la veniturile din turismul sportiv.

Sursa: Adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co