Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Un Crăciun cum cere datina

Un Crăciun cum cere datina

Datinile şi obiceiurile de Crăciun au prins astăzi viaţă la Muzeul Satului. Weekendul acesta, puteţi vizita aici festivalul „Florile Dalbe”, care aduce spiritul Crăciunului şi mai aproape de tradiţiile populare. De la sorcove şi măşti populare la covoare ţesute la gherghef şi prăjituri de casă, la târgul amenajat în curtea muzeului veţi găsi tot ce aveţi nevoie pentru un Crăciun ca odinioară.

Meşteri populari veniţi din toate colţurile ţării vă aşteaptă cu inima deschisă la târg. Au venit de departe cu datini străvechi, pe care vor să le dea mai departe. Le e drag meşteşugul şi muncesc cu pasiune pentru a făuri creaţii populare cât mai frumoase şi mai plăcute ochiului.

La fel de pasionat este şi domnul din imagine de arta sa. Face de când se ştie măşti tradiţionale pentru zona Vrancea. Lucrate pe lemn şi cu blană naturală, sunt numai bune pentru mersul cu pluguşorul.

Gospodinele au venit la târg cu cele mai gustoase dulciuri tradiţionale. Cozonaci proaspeţi şi turtă dulce pictată cu migală îi aşteaptă pe cei mici şi cei mari deopotrivă.

Turtă dulce vrea şi Daria Alexandra, printre cei mai tineri şi mai matinali vizitatori ai târgului.

Încă de la primele ore de la deschiderea târgului, meşterii n-au dus lipsă de vizitatori. Unii au venit să admire măiestria obiectelor artizanale, alţii să cumpere de-ale gurii ori daruri de Crăciun.

Târgul rămâne deschis până duminică inclusiv. Dacă treceţi pe-acolo, puteţi asista şi la câteva ateliere de creaţie tematice sau la spectacolul oferit de cetele de colindători care vor cânta la Muzeul Satului.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co