Interne

Un Craciun istoric, la Sibiu

Un Craciun istoric, la Sibiu

Pentru cei care nu s-au hotarat inca unde sa petreaca Craciunul, Sibiul ramane intotdeauna o varianta perfecta, plina de obiective fascinante. Dupa cateva plimbari si multa odihna, o calatorie in timp este numai buna. Chiar in Piata Mare a Sibiului, unde este organizat si traditionalul Targ de Craciun, se afla impunatorul Palat Brukenthal, sub acoperisul caruia se regasesc colectii impresionante care merg pana in secolul al XV-lea.

Baronul Samuel von Brukenthal (guvernator al Transilvaniei intre anii 1777 si 1787), a fost cel care a decis ridicarea Palatului din Sibiu. Construit pe o perioda de zece ani in stilul Barocului Tarziu, dupa modelul palatelor vieneze, acesta a devenit muzeu in 1817, dupa moartea baronului, lucru cerut de acesta prin testament.

Colectiile initiale ale baronului von Brukenthal au constat in pinacoteca, cabinet de stampe, biblioteca si o colectie numismatica. Acestea au luat nastere in perioada 1759 – 1774. Se cunosc putine informatii referitoare la modul lor de constituire, primele inregistrari despre achizitii de tablouri aparand in documentele familiei Brukenthal in anul 1770.

Cabinetul de stampe adaposteste capodopere ale gravurii europene. Colectia de arta decorativa cuprinde altare, sculpturi, argintarie laica si

Pentru o vizita la Palatul Brukenthal, biletul standard este de 12 lei. Pentru un tur complet, insa, pretul este dublu, cu exceptia elevilor si studentilor, care au o reducere de 7,5 lei. În baza biletului unic pot fi vizitate Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie: Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Arme si Trofee de Vanatoare “August von Spiess”, Muzeul Farmaciei si Galeria de Arta Contemporana.

Programul de iarna al Muzeului este de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. In zilele de luni si marti, muzeul este inchis.

Sursa: www.turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co