Interne

Un spectacol de neuitat la “Ziua Lacului Siriu”

Duminică, 2 septembrie a avut loc a doua ediţie a evenimentului “Ziua Lacului Siriu” – o iniţiativă care a contribuit la promovarea valorilor şi a obiectivelor turistice din zona Buzăului.

Tradiţiile locului au fost aduse în faţa publicului prezent, care a luat contact cu elemente din cultura autohtonă, un punct important în atractivitatea României ca destinaţie turistică.
În weekendul trecut, turiştii au părăsit aglomeraţia sufocantă a metropolelor pentru o gură de aer curat, un show incendiar cu Direcţia 5 – trupa de suflet a muzicii româneşti, mâncarea sănătoasă, voie bună şi, nu în ultimul rând, ineditul zonei.

Organizatorul evenimentului a fost Fundaţia Karitas, iar proiectul a fost finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

„Ziua Lacului Siriu a fost o adevărată sărbătoare de muzică şi voie bună! Ne bucurăm să vedem că oamenii au răspuns pozitiv invitaţiei noastre. Numărul celor prezenţi la eveniment a crescut considerabil faţă de ediţia de anul trecut şi acest lucru ne bucură enorm. Oamenii au demonstrat că iubesc aceste meleaguri buzoiene şi nu ratează nici o ocazie de a petrece câteva clipe în mijlocul naturii.” – a declarat Ranja Alexandru, Fundaţia Karitas.

Participanţii la festival au avut parte de multe surprize pregătite de organizatori, jocuri şi concursuri cu tradiţie în zonă şi au ascultat poveşti şi legende despre lacul în numele căruia a fost mare sărbătoare. Spectacolul a început printr-o paradă a costumelor populare buzoiene, s-au prezentat spectatorilor cele mai frumoase cântece şi dansuri populare muntenești din zona Buzăului, iar copiii nu s-au plictisit pentru că organizatorii au pregătit pentru ei concursuri şi activităţi interactive pe apă.
Cei prezenţi la eveniment au fredonat, cu mic, cu mare, fiecare melodie alături de Direcţia 5 şi s-au bucurat de un spectacol de neuitat.

Turiştii au petrecut în mijlocul naturii, s-au bucurat de peisaje mirifice, aer curat, miros de răşină şi locuri de poveste. Aceştia au descoperit de la oamenii locului, tradiţii şi legende care nu se găsesc nicăieri scrise. Cei care au lăsat deoparte canicula şi poluarea marilor oraşe au beneficiat de un scăldat răcoros în apele lacului Siriu, de o baie de soare, de o plimbare cu pluta pe undele albastre-verzui ale misterioaselor adâncuri sau au pescuit, lacul fiind populat cu scobari, caraşi, păstrăvi, crapi sau cleani.

Lacul de acumulare Siriu este amplasat pe cursul superior al râului Buzău, în zona localităţii Siriu, la jumătatea drumului dintre Braşov şi Buzău – o întindere de apă infinită, în toate nuanţele de albastru şi verde.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co