Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Unde în România se află poiana în formă de inimă?

Este un lucru știut faptul că România este o țară plină de peisaje frumoase, însă ceea ce a creat natura aici depășește chiar și imaginația. O poiană în formă de inimă a „răsărit” la poalele munților Apuseni, în judeţul Alba, scrie Adevarul.ro. Această poiană a dragostei se află în localitatea Bucerdea Vinoasă, la aproximativ 20 de kilometri de Alba Iulia. Sătenii ştiu, din tată în fiu, că inima a apărut în urmă cu sute de ani, în mijlocul a 260 de hectare de pădure de stejar.

Poiana situată în apropierea vârfului Piatra Craivei, unde a existat o cetate dacică, este cunoscută de localnici de zeci de ani şi se vede în plan vertical de la o distanţă de 2 kilometri de pe versantul opus din satul Craiva. Însă ceea ce locanicii zonei cunosc de zeci de ani este o adevărată revelaţie pentru orăşenii care se aventurează spre Piatra Craivii.

poiana_inimii_89222700

„Doar cei străini de loc poate mai sesizau forma aparte a poienii, în rest nu au existat poveşti cu privire la existenţa acestei poieni. Localnicii nu i-au acordat nicio atenţie specială în ultima vreme“, a afirmat Traian Rusu, primarul comunei Ighiu.

După relatările primarului, poiana există în această formă de 80 ani şi s-a conturat ca urmare a defrişărilor pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare. „A fost exploatare de pădure acum câteva zeci de ani. Nu cred că cineva a intenţionat să dea locului o formă anume, pur şi simplu s-a nimerit“, a spus Traian Rusu.

Poiana denumită de localnici „La Ursoaie“ a fost la un pas să devină imaginea judeţului. Intenţiile administraţiei judeţene a promova turistic zona respectivă s-au lovit de refuzul proprietarilor de a permite folosirea imaginii acesteia.

Sursa: Adevarul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co