Interne

Câte sute de mii de euro a costat cea mai scumpă toaletă publică din România?

Este esențial și omenește să te simți confortabil și în siguranță atunci când ai nevoie să folosești o toaletă publică. Însă în România există o toaletă publică unde luxul este la el acasă. Astfel, cea mai scumpă toaletă publică de la noi din țară a costat nici mai mult, nici mai puțin de 370.000 de euro, fiind finanțată din fonduri europene, scrie Adevarul.ro. A fost construită în cetatea Alba Iulia, iar toaleta este şi muzeu pentru că cuprinde şi vestigii vechi de sute de ani. Toaleta publică este situată lângă statuia lui Mihai Viteazul, iar preţul de intrare este de un leu.

627x0 (1)

Intrarea se face prin subteran, iar zona de vestigii este delimitată cu sticlă de cea a WC-urilor. Spaţiul a fost utilizat toaletă de zeci de ani, iar acum a devenit şi muzeu în urma lucrărilor de amenajare derulate în ultimii ani. Spaţiul cu vestigii reprezintă un traseu de zid medieval, al unui fost depozit de făină din secolul al XVII-lea.

Lucrarea face parte dintr-un proiect mai amplu, cu o valoare estimată de către Primărie, înainte de licitaţie, de 23.000.000 lei. Valoarea contractului după licitaţie a fost de 16.507.213 lei (aproximativ 3,5 milioane euro) şi a cuprins mai multe amenajări şi restaurări în zona interioară a Cetăţii Alba Carolina: situl roman Principia, situat în actuala Piaţă a Cetăţii, zidul medieval din zona clădirii Ierihon şi drumul roman “Via Principalis” din zona străzii Mihai Viteazul.

627x0 (2) (1)

De asemenea, există acces pentru persoanele cu dizabilităţi, toalete separate pentru persoanele cu dizabilităţi, o zonă pentru mamă şi copil, în care au acces cei care vor să schimbe bebeluşul, precum şi o cameră tehnică folosită de personalul care deserveşte grupul sanitar.

Sursa: Adevarul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co