Evenimente

Unde poți viziona online, gratuit, cele mai de succes documentare românești?

Three young women watching a movie Patru documentare filmate în România și selecționate la festivalurile de gen din Amsterdam, Rotterdam și Sibiu vor putea fi urmărite gratis, online, până la data de 12 octombrie, au anunțat organizatorii festivalului de film documentar, Astra Film, care a început luni, la Sibiu.

Cele patru filme sunt: „Off the Beaten Track”, „Noosfera”, „Blestemul ariciului” și „Păcătoasa Teodora”, iar ele vor putea fi urmărite pe site-ul www.astrafilm.ro.

„Off the Beaten Track” (regia: Dieter Auner) este o invitație emoționantă de a medita la importanța identității și a păstrării tradițiilor românești, de a merge către viitor, dar fără a te rupe de rădăcini. Filmul a fost laureat cu Premiul Special pentru Documentar Românesc la Astra Film Festival 2011.

„Noosfera” (regia: Artchil Khetagouri și Ileana Stănculescu): Este posibilă dragostea adevărată sau este doar un anacronism? Teoria unui excentric profesor de sociologie care afirmă că dragostea adevărată este posibilă este, aparent, contrazisă de eșecul căsniciei sale. Filmul a primit Premiul Realității Românești la Astra Film Festival 2012.

„Blestemul ariciului” (regia: Dumitru Budrala) surprinde realitatea crudă, peregrinarea romilor pe timp de iarnă, dintr-un sat în altul, în lupta pentru supraviețuire. Filmul a fost selecționat în festivaluri de profil din Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa.

„Păcătoasa Teodora” (regia: Anca Hirte) trebuie privit ca o poveste de dragoste, mai degrabă decât ca un documentar clasic. Așa a sugerat însăși regizoarea la proiecția în premieră absolută a filmului la Astra Film Festival 2011, unde a primit Premiul pentru cel mai bun documentar.

Astra Film Festival este promotorul filmului documentar în România, în Europa Centrală și de Est și în lume, de mai bine de două decenii. România a devenit încet, dar sigur, un punct important pe harta internațională a cinematografului documentar.

Sursa: Agerpres

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co