Evenimente

Ziua Holocaustului în România, marcată la Suceava

Ziua Holocaustului va fi marcată și în țara noastră printr-un colocviu găzduit de Muzeul de Științele Naturii din Suceava, potrivit directorului Complexului Muzeal Bucovina, Emil Constantin Ursu, citat de Agerpres.

În cadrul acestui eveniment, ce va avea loc joi, 9 octombrie, doctorul în istorie Daniel Hrenciuc, autorul cărții ”O istorie care se stinge: Evreii din Rădăuți”, va susține o comunicare pe tema holocaustului.

De asemenea, vor mai susține comunicări și Sorin Golda, președintele Comunității Evreiești Suceava și muzeograful Cristina Pînzariu de la Complexul Muzeal Bucovina.

holocaust (1)

Totodată, în cadrul manifestării va fi prezentat filmul documentar ”Holocaustul uitat”, cu mărturii cutremurătoare despre masacrele de la Iași, Dorohoi și București, despre lagărele din Transnistria, despre asasinatele de la Chișinău și Odessa unde au murit zeci de mii de evrei, evacuați de Antonescu, precum și despre persecuțiile, procesul de românizare și izolarea evreilor de pe teritoriul României.

La acțiune vor participa și două clase de elevi de la Colegiul ”Mihai Eminescu” din Suceava. Pe 9 octombrie 1941 a început deportarea forțată a populației evreiești din Basarabia și Bucovina, în Transnistria. În fiecare an, în această zi, au loc diverse ceremonii în toată țara pentru a comemora evreii și romii care au murit în Holocaust.

Sursa: Agerpres

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co