Evenimente

Unde se află expoziția „ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede”?

Expoziția „ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote și monede” este structurată pe secțiuni cu animale marine, mamifere, animale domestice, păsări și animale mitologice. Aceasta a putut fi admirată mai întâi la București, la Muzeul „Grigore Antipa”, unde au fost înregistrați peste 16.000 de vizitatori. Acum este găzduită de Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea, primul județ din țară în care piesele sunt itinerate.

Evenimentul expozițional este organizat de Muzeul Băncii Naționale a României și face parte din manifestările care marchează împlinirea a 136 de ani de la revenirea Dobrogei la România.

„În alcătuirea expoziției, am optat pentru criteriul tematic, căutând să punem în valoare, într-o manieră pe care ne-am dorit-o inedită, prezența animalelor pe însemnele noastre. Un plus de atractivitate este dat de designul mobilierului muzeal, vitrinele în sine fiind realizări unicat”, a declarat, în timpul vernisajului, Cristina Podariu din cadrul Muzeului BNR.

708 (1)

Dintre bancnotele româneşti expuse publicului, se remarcă cele de 1 leu din 1915, de 5.000 lei din 1943 și de 5.000.000 lei din 1947.

Expoziția „ZooMonetar — Fauna lumii pe bancnote și monede” va fi deschisă la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din Tulcea până pe data de 15 martie 2015.

Sursa foto: www.antipa.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co