Articole

Vacanţă de vis într-o zonă exotică? Alege Egiptul!

Fascinaţia unei civilizaţii străvechi, misterioase, aşa cum spunea Herodot, ale cărei taine au rămas ascunse până în ziua de azi. Situat în nordul Africii şi în partea de est a Asiei, având tărâmurile scăldate în Marea Mediterană la nord şi de Marea Roşie la est, Egiptul este, fără îndoială, darul Nilului. Unde viaţa modernă se împleteşte perfect cu monumentele istorice, acolo ar trebui să îţi petreci câteva zile de concediu! Egiptul te aşteaptă cu scufundări în Marea Roşie, croaziere pe nepreţuitul Nil sau cu călătorii în peninsula Sinai. Cu celebrele piramide şi Sfinxul, care veghează dunele fierbinţi de nisip, arabii din deşert te aşteaptă cu cele mai bune oferte de turism, ale căror preţuri au scăzut drastic, din cauza evenimentelor petrecute în ultima perioadă în Republica Arabă Egipt.


Cum îţi poţi face vacanţa una perfectă


Poţi alege să te cazezi în Hurghada, una din cele mai populare staţiuni litorale din Egipt. Situată la aproximativ cinci sute de kilometri de capitala statului, Cairo, Hurghada te va întâmpina cu o privelişte de vis, cu plaje cu nisip fin, recifuri de corali şi o vegetaţie numai-bună pentru o vacanţă exotică. Staţiunea este un loc perfect unde poţi să faci o baie bună şi sporturi nautice, mulîumită climei foarte placută şi a temperaturii apei mării, care rareori coboară sub valoarea de 22 de grade Celsius. La câţiva kilometri mai încolo, vei găsi aşa-zisa Veneţie a Egiptului, cum mai este supranumită El Gouna. Construită pe doar zece kilometri de plajă, îţi va oferi tot ce ţi-ai putea dori. Scufundările sau baza hipică, sporturile acvatice, circuitele de carting, cazinoul, centrul de magazine şi bazarul, restaurantele cochete, barurile, discotecile, , aeroportul, cluburile de Internet, toate îţi vor fi pe plac. Băştinaşii din El Gouna se mândresc, însă, cu terenul de golf. Dacă vrei ca vacanţa ta să fie una de neuitat, va trebui să ajungi, fără nici un dubiu, în Sharm El Sheikh, cea mai dezvoltată staţiune din Peninsula Sinai. Vei fi fascinat de câte atracţii îţi oferă această zonă. Barurile de noapte, discotecile, cazinourile şi cursurile de golf, îţi vor condimenta concediul. Fii sigur că ajungi şi în Golful Na’ama, unul din centrele activităţilor turistice, situat la nordul staţiunii.


Sfaturi importante


Fii foarte atent, însă, la sănătatea ta şi reţine că apa de la robinet nu este potabilă. Nu este indicat să speli nici fructele, dar o poţi folosi atunci când vrei să te speli pe dinţi, atâta timp cât nu o înghiţi. La fel de indicat este să refuzi şi ceaiurile care ţi-ar putea fi oferite la intrarea în anumite magazine, pentru că sunt fierte în apa de la robinet şi s-ar putea să te trezeşti cu dureri stomacale sau scaune diareice. Cel mai bine este să îţi iei la tine mereu câte o sticlă-două, de apă îmbuteliată, ca să nu te trezeşti în mijlocul deşertului că mori de sete. În cazul în care ţi-ai programat o excursie pe Valea Regilor cu un jeep safari, îmbracă-te în culori cât mai deschise, pentru că vei fi nevoit să suporţi temperature de peste 50 de grade Celsius!


Shopping? Desigur!


Renumit pentru bumbacul său de bună calitate, Egiptul îţi va oferi posibilitatea să cumperi cele mai bune articole de îmbrăcăminte confecţionate din acest material. Tot aici vei putea achiziţiona parfumuri pe bază de ulei sau haine făcute din piele de cămilă condimente din cele mai aromate sau bijuterii. Nu uita, însă, să negociezi de fiecare dată, pentru că, mai ales în pieţe sau bazarurile din oraşe vei avea ocazia să scoţi un preţ bun pentru suvenirurile tale.


Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co