Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Vacanta dincolo de Prut

Vacanta dincolo de Prut

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova a participat saptamana trecuta la Targul de turism de la Chisinau. Astfel reprezentantii APDT Prahova au cunoscut si renumita ospitalitate moldoveneasca, gasind oportunitati pentru turistii prahoveni de a-si petrece vacantele dincolo de Prut.

In perioada 5-8 aprilie 2012, APDT a fost prezenta la editia a 17-a a Targului de Turism desfasurat in capitala Republicii Moldova. Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova a beneficiat de stand gratuit in cadrul pavilionului Romaniei, care a avut statut de invitat special.Manifestarile ce au avut loc pe parcursul a 4 zile au constat in discutii cu oficialitati si cu agentiile de turism locale, care au primit din partea APDT brosuri, pliante, materiale de promovare ale asociatiei si ale membrilor activi.

Interesul agentiilor si turistilor s-a concentrat pe destinatiile de munte si balneo din Romania, multi dintre vizitatorii  prezenti la stand declarand ca planuiesc o vacanta in Romania pentru 2012. Un interes aparte au manifestat studentii celor 5 universitati cu clase de profil turistic pentru a desfasura practica sau chiar pentru summer-jobs in Romania.

Reprezentantii APDT Prahova au purtat discutii cu dl Dan Constantinescu, consulul  Romaniei la Chisinau, care a subliniat ca vizele pentru cetatenii moldoveni au regim gratuit, fiind eliberate in cinci zile de la solicitare, pe baza documentelor anexate.

Organizatorii au oferit vizite la cramele Cricova, cele mai vestite din republica, un adevarat oras subteran, cu strazi totalizand 60km la o adancime de 50-90 m si cu rezerve de peste 30 mil litri de vin de inalta calitate. De asemenea prahovenii au fost condusi  la Orheiul Vechi unde am vizitat satul turistic Butuceni si manastirea rupestra din localitate.

APDT Prahova este la prima sa participare la un targ international de Turism si a fost reprezentata la Chisinau prin presedintele Adrian Voican. La Moldexpo au expus 157 de firme de turism din 5 tari pe o suprafata de 4000 mp. In perioada 19-21 aprilie, APDT Prahova va organiza unicul targ de turism din Prahova, ExpoVacanta 2012, editia a V-a, la Palatul Culturii Ploiesti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co