Articole

Vacanţă pe tărâmul copilăriei – FOTO

Destinaţia de vis a oricărui puşti, dar şi a turiştilor trecuţi de vârsta copilăriei, este, cu siguranţă, cel mai cunoscut parc de distracţii din Europa, care adună, mai ales în perioada Crăciunului, mai mulţi vizitatori decât Turnul Eiffel şi Muzeul Luvru la un loc. Disneyland Resort se află situat în Marne la Valee în Paris şi are tot ce-i trebuie unui parc de distracţii, de la atracţii şi magazine, până la hoteluri şi restaurante, terenuri de golf şi tenis, cinematografe şi baruri. Preţul unui bilet pentru intrarea în minunata lume a personajelor de desene animate porneşte de la 35 de euro, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 11 ani, şi poate ajunge la 43 de euro, pentru un adult, pentru o singură zi. Dacă ţi-ai programat o vacanţă de două sau trei zile, împreună cu Mickey Mouse, Donald, Albă ca Zapada sau Frumoasa din Pădure Adormită, este bine să ştii că accesul în parc te va costa peste o sută de euro. Este recomandat ca biletele să fie achiziţionate cu puţin timp înainte, de la Disney Store sau Virgin Megastore de pe bulevardul Champs Elysees din Paris.

Cum ajungi la parcul de distracţii

Ai posibilitatea să călătoreşti cu trenul, tramvaiul sau troleibuzul, în funcţie de aeroportul unde aterizezi în Franţa. Dacă ai ajuns la Charles de Gaulle International Airport, te poţi urca într-un TGV (train à grande vitesse) şi, după zece minute, ajungi la Disneyland. Dacă vrei să pleci din Orly Airport, poţi prinde un tramvai sau troleibuz până la staţia Marne la Valle. Un bilet costă în jur de 17 euro pentru un adult şi 13 euro pentru copii până la 11 ani. Cel mai avantajos mijloc de transport până în parcul de distracţii rămâne, totuşi, trenul. O ultimă variantă de transfer de la aeroport ar fi shuttle-ul, deşi este mai scump decât toate celelalte oportunităţi. Un bilet pentru o singură persoană ajunge şi la 50 de euro, pe când pentru un grup de două-trei persoane se taxează cu 25 de euro fiecare persoană, preţul scăzând treptat, în funcţie de numărul de turişti din grup.

Unde te cazezi

Odată ajuns pe tărâmul poveştilor, te poţi caza la unul din hotelurile din interiorul parcului de distracţii, sau poţi alege să stai în afara lui, mai ales dacă alegi să rămâi o singură zi la Disneyland. Preţul unei nopţi de cazare în resort depăşeşte o sută de euro pe noapte de persoană, însă turiştii pot economisi, astfel, sume importante, pe care le-ar cheltui pe transport, dacă ar fi să se cazeze în Paris. În total, vizitatorii au la dispoziţie şapte hoteluri, în interiorul sau în imediata vecinătate a parcului de distracţie, şi anume The Disneyland Paris Hotel, Hotel New York, Newport Bay Club, Sequoia Lodge, Hotel Cheyenne, Hotel Santa Fe şi Camp Davey Crockett Campsite.

Cum te distrezi la Disneyland

Parcul de distracţii cuprinde cinci tărâmuri, unde turiştii se pot distra pe cinste. Disneyland te aşteaptă să redescoperi personajele de desene animate care ţi-au colorat copilăria, în Frontierland, Adventureland, Fantasyland, Discoveryland şi Main Street/USA, care este un centrul de shopping şi informaţii al parcului. Parcul tematic este faimos pentru atenţia pentru detalii, orientarea către servicii care să satisfacă toţi oaspeţii, aglomeraţie şi preţuri ridicate. Toţi angajaţii sunt deghizaţi în personajele creionate de Walt Disney, iar curaţenia din toate colţurile parcului de distracţie este una desăvârşită. Poţi merge în Frontierland, pentru a savura atmosfera Vestului Sălbatic, sau poţi alege să trăieşti senzaţii tari în Adventureland, secţiune dedicată iubitorilor de aventură. Fantasyland găzduieşte toate personajele de desene animate îndrăgite, în vreme ce Discoveryland înfăţişează o aventură intergalactică, într-un univers futurist. În afară de distracţii, resortul oferă turiştilor şi câteva obiective interesante, precum The Castle, simbolul parcului, sau Dragon Cave, una din cele mai bune audio-animatronics din Disneyland. Vizitatorii au la dispoziţie 15 săli de cinema, concerte live, petreceri rock’n’roll, discotecă, biliard, bowling, simulatoare, racing, jocuri video, patinoar, echitaţie sau canoe.

Recomandări

Dacă eşti părinte, nu este recomadat să mergi la Disneyland cu copii sub şase ani, pentru că, pentru un număr destul de mare de atracţii, turiştilor le este măsurată înălţimea şi nu sunt lăsaţi să se joace dacă nu corespund cerinţelor, din motive de securitate. Dacă nu îţi place aglomeraţia şi vrei să beneficiezi de reduceri aplicate în magazinele din interiorul resortului, este bine să vizitezi parcul de distracţii în timpul săptămânii, în afara sărbătorilor legale şi vacanţelor şcolare, în lunile mai-iunie şi septembrie-octombrie. În orice caz, fii sigur că îţi rezervi cel puţin două zile pentru Disneyland, ca să te asiguri că vei reuşi să faci un tur complet al atracţiilor.

Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co