Articole

Relaxare şi confort, la poalele Acropolelor

Nu ţi-ar surâde ideea unei escapade într-o metropolă modernă, locul în care a luat naştere civilizaţia occidentală? Transformată dintr-o metropolă aglomerată şi plină de poluare într-un oraş mai sănătos şi sofisticat, Atena oferă turiştilor o infrastructură excelentă, o zonă pietonală bine pusă la punct şi o atmosferă de capitală modernă. Considerată ca fiind răscrucea dintre civilizaţia estică şi cea vestică, capitala şi centrul politic, cultural şi economic al Greciei, Atena oferă turiştilor săi o abundenţă de obiective turistice şi istorice copleşitoare. Oraşul plin de viaţă, în care trecutul îşi dă mâna cu modernul şi confortul, are un climat plăcut, o bucătărie tradiţională de excepţie şi o viaţă de noapte tumultoasă, încununate de ospitalitatea renumită a grecilor. Îţi sunt necesare câteva zile, pentru că atracţiile concentrate în metropolă sunt de-a dreptul impresionante.
Cât te-ar putea costa vacanţa
Preţurile pentru o singură zi de cazare pleacă de la 17 euro, pentru un hotel de două stele, însă pot depăşi pragul de 70 de euro, pentru o noapte petrecută într-un hotel de patru stele. Toate tipurile de cărţi de credit şi cecurile de călătorie sunt acceptate în majoritatea hotelurilor şi centrelor comerciale, la centrele pentru închiriat maşini sau în restaurante. Transportul în comun, care beneficiază de un sistem bine pus la punct, este destul de ieftin. O călătorie costă un euro, însă poţi să-ţi faci un abonament de 24 de ore, care costă trei euro, sau pentru o săptămână, la preţul de zece euro. Dacă sejurul tău se prelungeşte mai mult, poţi beneficia, pentru 35 euro, de un abonament lunar nelimitat. Restaurantele greceşti te aşteaptă cu o bucătărie tradiţională considerată ca fiind un paradis al mâncărurilor din toată lumea. Dacă iubeşti shoppingul, trebuie să-ţi goleşti cardul pe faimoasele străzi Ermou şi Aiolou, zonele Kolonaki şi Monastiraki.
Ce poţi vizita
Centrul istoric al Atenei este, cu siguranţă, cea mai importantă zonă a capitalei, unde an de an se strâng milioane de turişti ca să vadă ruinele de pe Acropole, dealul unde îşi au locul Pantheonul şi alte situri importante. Pe culmile sale veghează cel mai important şi mai frumos templu din Atena, numit şi Piatra Sfântă a Atenei, închinat protectoarei oraşului, zeiţa înţelepciunii. Acropole datează încă din secolul V î. Hr. și reprezintă cea mai bună reflexie a bogăţiei şi puterii Atenei. Pentru a vizita aceste adevărate opere de artă, taxa de intrare este de 12 euro pentru un adult şi de şase euro pentru studenţi şi copii. La 500 de metri de Acropole, vei găsi celebrul Templu al lui Zeus, o construcţie din marmură adusă de pe muntele Pentelus. Din cele 104 coloane, câte număra iniţial, în secolul III d. Hr., au mai „supravieţuit” 15 stâlpi. La început, templul măsura 96 de metri lungime şi 40 de metri lăţime. Taxa de intrare este, pentru această atracţie, patru euro. Merită să mai vizitezi şi centrul vechii Atene, cunoscut sub denumirea de Agora, Muzeu Naţional de Arheologie, Teatrul lui Dionisos şi Portul Pireu.
Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co