Externe

Vezi aici care este cel mai bun restaurant din lume – VIDEO

Vezi aici care este cel mai bun restaurant din lume – VIDEO

Restaurantul danez “Noma” al tânărului bucătar René Redzepi a câştigat, pentru a doua oară, mult râvnitul titlu de cel mai bun restaurant de pe planetă. Noma a primit premiul Pellegrino al revistei britanice “Restaurant Magazin”.
Restaurantul “Noma”, situat într-un depozit renovat din portul Copenhaga, este cel mai bun restaurant de pe o listă de 50 de localuri celebre din întreaga lume. Statutul său a fost stabilit de 800 de critici şi experţi gastronomi internaţionali şi i se datorează creativităţii bucătarului său René Redzepi, de 32 de ani.

Spania are două restaurante în top 5: El Celler de Can Roca şi Mugaritz plus încă unul în primele zece restaurante ale lumii: Arzak. Legenda Spaniei, restaurantul „El Bulli” al lui Ferran Adria, care a căştigat patru ani la rând premiul cel mare, şi-a închis porţile anul acesta.

“ În Spania se ţine cont de tradiţie, de producţie şi bineînţeles de revoluţia realizată de Ferran Adria prin “El Bulli”, care a transformat baza bucătăriei spaniole”, a spus bucătarul şef Joan Roca.

Restaurantul italian „Osteria Francescana” şi „Fat Duck” al bucătarului englez Heston Blumenthal se află şi ele în top 5. În primele zece au intrat şi două restaurante americane: „Alinea” şi „Per Se”. Franţa, renumită pentru bucătăria sa, dar absentă anul trecut din top 10, ocupă cu localul „Le Chateaubriand” poziţia a 9-a.


sursa: money.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co