Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Vezi aici cu ce bucate şi oferte alese te aşteaptă Bucovina, anul acesta, de Paşte – GALERIE FOTO

Vezi aici cu ce bucate şi oferte alese te aşteaptă Bucovina, anul acesta, de Paşte – GALERIE FOTO

Bucovina nu este doar un leagăn de veche civilizaţie, unde istoria se împleteşte cu legenda, ci şi o zonă în care veţi avea parte de un adevărat festin cu ocazia Sărbatorilor Pascale.

Sub aspect turistic, zona este renumită pentru bisericile cu fresce exterioare-patrimoniu UNESCO (Moldoviţa, Suceviţa, Voroneţ, Humor) asa că agenţii de turism mizează tocmai pe înclinaţia către religie a românilor, mai ales de Paşte, aşa că vin cu oferte extrem de tentante pentru această perioadă.

În Bucovina, oaspeţii sunt primiţi cu inima deschisă, cu un pahar de ţuică sau de vin, iar gastronomia este o aventură tentantă. Mămăliga cu brânză şi smântâna proaspete, din gospodărie, nu vor lipsi din nici o pensiune, alături de brânza afumată, păstravul afumat şi sarmalele, care sunt alte bunătăţi specifice regiunii. Bucovinenii sunt foarte primitori şi dornici de a arăta lucrul lor de zi cu zi, precum şi obiceiurile păstrate din moşi-strămoşi.

Dacă toate aceste lucruri v-au convins să petreceţi Paştele în cel mai tradiţional mod posibil, atunci puteţi alege una dintre variantele de oferte turistice.

De exemplu, un sejur de 5 zile (21-15 aprilie), la hotelul bucovinean de 3 stele Casa Albă, costă 184 euro de persoană. Preţul include cazare cu mic-dejun, prânz, cină şi masă festivă de Paşte. Hotelul se află la mai puţin de o oră de Suceava (45 km), pe drumul european E 576, între localităţile Frasin şi Vama, la liziera pădurii.

În ceea ce priveşte facilităţile, hotelul oferă piscină acoperită, saună, jacuzzi, masaj, reflexo-terapie, biliard, tenis de masă, teren de sport. De asemenea, aveţi la dispoziţie un restaurant cu specific bucovinean, salon vânătoresc şi cramă.

De un alt sejur excelent, de Paşte (22-26 aprilie), puteţi avea parte şi dacă vă veţi caza la hotel Casa Humor, de 3 stele. Pentru 5 zile aici, veţi plăti 285 euro de persoană. Situat la doar 3 km de Mănăstirea Voroneţ, hotelul oferă acces foarte uşor către toate celelalte obiective turistice din zonă, potrivit infoturism.ro.

Oferta include în preţ şi masă festivă de Paşte, însă nu include transportul sau alte servicii opţionale nemenţionate.

Aproximativ aceeaşi bani (250 euro/persoană) îi veţi da şi pentru 3 nopţi de cazare (22-25 aprilie) la Pensiunea Cabana Valentina din Mănăstirea Humorului. Pensiunea Valentina este o cabană în stil austriac, ce încearcă să amintească de faptul că pe-aici a fost cândva vechiul imperiu habsburgic şi ceva din umbra lui s-a mai păstrat încă, conform descrierii de pe turistinfo.ro.

Activităţi speciale, incluse „la pachet”

Şi Pensiunea „La Roata” din Gura Humorului vine cu o ofertă pentru o vacanţa de Paşte în stil bucovinean. Pachetul de 4 zile (3 nopţi) costă 120 de euro, cazare cu mic dejun. Deşi în pachet nu este inclusă masa de Paşte, complexul La Roata va pune la dispoziţie mâncare tradiţională, unde puteţi petrece clipe ca la bunica acasă. Puteţi gusta din preparatele casei şi, bineînţeles, trebuie să gustaţi un păstrăv afumat.

O alternativă de cazare poate fi şi Vila Doina, de 3 stele, situată în Voroneţ, unde veţi plăti pentru o minivacanţă de Paşte 240 euro/persoană. În tarif este inclus şi un bufet tradiţional la revenirea de la slujba de Înviere, dar şi un prânz în prima zi de Paşte. Vila se află la circa 200 m de Mănăstirea Voroneţ, în pădure, conform informaţiilor de pe infinitytravel.ro.

Ceva mai ieftin este un sejur la Hotel Best Western Club de Munte, de 4 stele, Gura Humorului, în perioada 22 – 25 aprilie, care va ajunge la 220 de euro de persoană. În tarif, aveţi incluse cina de bun venit din Vinerea Mare, early bird dinner înainte de Înviere, cina festivă din noaptea de Înviere şi brunch în duminica Paştelui.

Aici veţi putea vedea şi ce înseamnă balul gospodarilor, o adevarată petrecere tradiţionala organizată pe-nserat la Moşia din Ariniş, veţi putea admira demonstraţie de „închistrit” ouă şi veţi putea asista la o prezentare de meştesuguri şi costume populare.


sursa: ziare.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co