Evenimente

Vino acasă la Brâncuşi – un nou program turistic

Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti a lansat la începutul acestei săptămâni un nou program turistic, „Vino acasă la Brâncuşi”. Astfel, în perioada 22-26 septembrie 2014, Consiliul Judeţean Gorj va derula un proiect de promovare turistică, aflat la prima ediţie și realizat în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism.

„Naşii acestui program sunt ministrul Turismului şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism. Judeţul Gorj are o ofertă turisticpă largă. Aici se află Transalpina, drumul aflat la cea mai mare înălţime din ţară pe care se circulă în regim de şantier, Există opinii conform cărora nu trebuie să existe prea mulţi parapeţi pentru a nu îngrădi vederea peisajele minunate”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Pachetele turistice din judeţul Gorj vor fi vândute de mai multe agenţii care participă la programul Vacanţa la ţară. Însă Sergiu Nistor, preşedintele ICOMOS România, a precizat că autorităţile trebuie să fie pregătite pentru o nouă abordare turistică după includerea ansamblului monument realizat de Brâncuşi în patrimoniul UNESCO:

„Sunt întrebări cu privire la cum se pregăteşte oraşul să primească fluxurile turistice. Includerea ansamblului în patrimoniul UNESCO trebuie să dea naştere unei noi abordări turistice: soluţii de trafic, de gestionare a autobuzelor cu vizitatori. Ansamblul reprezintă o fereastră către lume, dar există riscul ca UNESCO să devină un ghişeu de reclamaţii, aşa cum este cazul Cetăţii Sighişoarei, care este urmărită printr-o atentă monitorizare”.

Municipiul Târgu Jiu va primi trofeul Mărul de Aur pe 14 octombrie. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a anunţat că oraşul pe care-l păstoreşte va primi distincţia Mărul de Aur: „În jurul ansamblului realizat de Brâncuşi vrem să dezvoltăm oraşul. Tratăm cu maximă seriozitate orice iniţiativă venită în sprijinul promovării oraşului. Preocupările ca oraşul şi judeţul nostru au început din prima zi de activitate. Paşii pe care i-am făcut până acum ne vor răsplăti cu primirea unui trofeu foarte important care îi dă credibililitate. Trofeul a fost primit doar de patru locaţii din România. Pe 14 octombrie o să primim trofeul „Mărul de aur”, care ne dă certitudinea că orice turist va fi bine primit”.
-VinoacasalaBrancusi_medium

Sursa: Adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co