Evenimente

Incoming Romania Travel Forum, la prima ediție

Peste 300 de profesionişti au ca misiune, la Incoming Romania Travel Forum, să identifice bune practici şi soluţii pentru dezvoltarea turismului românesc de incoming. Evenimentul va fi lansat joi, 25 septembrie 2014, la Complexul Elisabeta din Bucureşti, și este organizat de Innovation Travel, Autoritatea Naţională pentru Turism şi InfoTravelRomania.ro în parteneriat cu Clubul Presei de Turism – FIJET România.

Tema evenimentului este importanţa şi dezvoltarea turismului de incoming pentru economia României, ca formă de export. Incoming-ul, adică turismul receptor, aducerea de turişti străini, constituie cea mai eficientă formă de turism, în urma căreia România poate profita din plin. Este normal să fie aşa, deoarece incoming-ul reprezintă export de servicii, poate chiar cea mai simplă (aparent) formă de export. Promovezi destinaţia turistică România peste hotare, iar banii vin în ţară, aduşi de turiştii străini. Deci ne „vindem“ ţara foarte eficient. Această formă de turism ar trebui să constituie o prioritate naţională. Iar a fi prioritate naţională înseamnă a fi un subiect de comunicare între toate instituţiile de stat avizate şi sectorul privat.

Pe de altă parte, din păcate, în România avem cel mult câteva zeci de touroperatori importanţi specializaţi în aducerea de turişti străini (iar specializate pe outgoing, ticketing etc. sunt mii de agenţii). Dintre aceştia, o mare parte se concentrează pe pieţe tradiţionale: Franța sau cele de limbă germană.

La ora actuală, circa 20-25 de agenţii de turism româneşti fac INCOMING la un nivel mai mare şi în mod constant.
Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), avem 1,7 milioane de turişti străini pe anul 2013, din care 80% sunt pe partea de evenimente şi turism de afaceri (1.360.000 persoane) iar 20 % pe partea de leisure (340.000 persoane). Majoritatea turiştilor străini care ajung în România nu vin prin agenţiile de turism.
Estimarea reală a numărului de turişti străini (inclusiv pe partea de afaceri şi de evenimente) este de 400.000 aduşi în România prin agenţiile de turism, respectiv de 1,3 milioane veniţi pe cont propriu / prin alte aranjamente de călătorie.

Turiştii străini au petrecut anul trecut în România 3,5 milioane de nopţi, printre cele mai scăzute niveluri de înnoptare din UE, de peste patru ori sub rezultatele Ungariei sau ale Bulgariei.
poster-A3-incoming-forum (1)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co