Interne

Vouchere de vacanță: câte milioane de euro a pierdut turismul românesc?

Patronatele din turism susțin faptul că această industrie a pierdut la începutul acestui an foarte mulți bani pentru că nu se aplică legea voucherelor de vacanță, deși ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2015, scrie Dailybusiness.ro.

„Dacă doar 5% dintre cei care au dreptul să primească vouchere de vacanță le-ar fi primit de la 1 ianuarie, așa cum prevede legea, am putea vorbi pentru acest an de 178 de milioane de euro care intră în circuitul economic. Ținând cont că 30% dintre români își iau vacanțe în sistem early booking, achiziționându-le în perioada ianuarie-martie, pentru a putea profita de reducerile din această perioadă, industria turismului a pierdut, din calculele noastre, în jur de 50 de milioane de euro, bani care nu au fost încasați pentru că, în mod ilegal, legea voucherelor nu se aplică încă”, a declarat Dragoș Raducan, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

turisti_vacanta

Alin Burcea, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) a explicat că dacă salariile sunt impozitate cu peste 80%, la voucherele de vacanță impozitul este puțin peste 20%. În acest caz este normal ca orice firmă, fie de stat, fie privată, să vrea să acorde angajaților astfel de vouchere.

Sursa: Dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co