Articole

Vrei să călătoreşti mai mult, pe bani puţini? Vezi aici unde trebuie să mergi!

Portugalia, Irlanda, Grecia şi Spania sunt ţări afectate de criză şi de aceea agenţiile de turism din întreaga lume solicită tarife mai mici

Criza a fost nemiloasă cu toată lumea dar sunt câteva ţări care au fost mai grav afectate decât restul lumii. Aşadar dacă pentru Portugalia, Irlanda, Grecia şi Spania este o pacoste pentru turiştii care vor să ajungă în aceste ţări ar fi o oportunitate. Pentru aceste ţări este foarte important turismul şi de aceea agenţiile de turism din întreaga lume profită de acest lucru şi de problemele economice pe care le au aceste ţări şi cer tarife mult mai mici atât pentru cazare, restaurante şi transport. De aceea vă propunem să vedeţi ce puteţi vizita în aceste ţări.

Portugalia – ţara navigatorilor şi a cuceritorilor

Frumuseţea ţării, calitatea serviciilor turistice şi colaborarea cu cei mai buni parteneri locali au transformat Portugalia într-o destinaţie de succes, fiind preferată de tot mai mulţi români.Cerul albastru, golfurile minunate cu ţărmuri însorite, culorile strălucitoare, pădurile de stejari şi plantaţiile de măslini şi castelele sunt doar o parte din atracţiile turistice ale Portugaliei. Ţara navigatorilor şi a cuceritorilor, ţara lui Vasco da Gama, ţara miracolelor, ţara combinaţiilor fascinante de stiluri de arhitectură, ţara vinului de Porto, Portugalia este o ţară ce trebuie văzută.

Farmecul nordic din Irlanda vă va cuceri pe loc

Irlanda este una dintre ţările care îmbină în chip fericit istoria, tradiţiile şi romantismul. Ţara este alcătuită din Republica Irlanda, cu 26 de comitate şi Irlanda de Nord – şase comitate, fiind situată în partea de nord-vest a Europei. Este o ţară destul de mică, dar superbă, dacă preferaţi în locul plajelor exotice farmecul nordic, ruinele cu poveşti istorice şi tradiţia unui spaţiu necunoscut. Aveţi de văzut multe locuri în Irlanda, aşa că veţi avea nevoie de timp. Puteţi începe din regiunea Burren, un loc extraordinar, sălbatic şi plin de viaţă, cu izvoare subterane, peşteri, prăpăstii, un loc în care vechile legende par să revină la viaţă. Cele mai cunoscute sunt Peşterile Aliwee, care sunt în prezent amenajate pentru a primi turiştii. Pentru cei care doresc excursii sau să se plimbe cu bicicleta o zonă bună este Killarney, unde trebuie să vizitaţi şi oraşul cu acelaşi nume. Puteţi merge pe Insulele Aran, în principal la Inis Meain, Clonmacnois, Connemara, Galway sau Sligo şi veţi petrece zile întregi într-un cadru fascinant.

Grecia – locul celor mai vechi civilizaţii

Grecia, staţiuni agitate, peisaje stâncoase, plaje ascunse, oraşe antice. Cine vizitează o dată Grecia, va rămâne impresionat toată viaţa. Există atâta varietate aici, în care fiecare insulă oferă un amestec de minunăţii pe care nu se poate să le ratezi. Însă frumuseţile Greciei nu se datorează numai insulelor sale. Toată ţara este un întins şi prietenos litoral. De-a lungul fâşiilor de pământ crestate, dintre Marea Egee şi Marea Ionică, au trăit cele mai vechi civilizaţii şi s-au înrădăcinat obiceiuri puternice încă din trecut. Trecutul şi prezentul alternează, la fel ca şi schimbările de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experienţe memorabile. Poţi trăi în această ţară, înconjurată de nepreţuite valori istorice şi muzee, vârste străvechi – preclasic, roman, bizantin – toate într-o singura zi, sau te poţi bucura pur şi simplu de viaţă, practicând sporturi acvatice, făcând croaziere pe mare, pescuind, relaxându-te în hotelurile luxoase, gustând din apetisanta bucătărie tradiţională şi sfârşind ziua într-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci. O infrastructură adecvată, pe şosele, în aer sau pe apă, face din Grecia o destinaţie extrem de accesibilă tuturor celor care, ajunşi aici, vor fi liberi să-şi aleagă propriul stil de viaţă şi cu siguranţă să-şi facă prieteni noi.

Spania, o ţară plină de mistere

Spania , reprezintă tărâmul unde creşteau merele de aur ale lui Hercule, şi de asemenea tărâmul care era considerat raiul pe Pământ de arabi, iar de scriitorii George Orwell şi Ernest Hemingway, Spania era o arenă în care istoria se situa la graniţa dintre faptele eroice şi tragedia, când toreadorii sfidau moartea.
Din toate timpurile Spania a rămas în ochii necunoscătorilor o ţară înţesată cu mistere.
Frumuseţea unică şi aşezarea sa geografică privilegiată, între Europa şi Africa, au făcut din această ţară, încă din Antichitate o răscruce, un punct de întâlnire între est şi vest. Diversitatea culturală, amestecul de civilizaţii care şi-au găsit aici un loc ideal, au lăsat în urma lor o cultură originală şi unică, un experiment admirabil.


sursa: curierulnational.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co