Articole

Modă, cultură şi artă, sub un singur nume – Milano – GALERIE FOTO

Modă, cultură şi artă, sub un singur nume – Milano –  GALERIE FOTO

Capitala modei internaţionale şi unul din centrele financiare ale Europei, Milano se mândreşte cu o incredibilă viaţă de noapte, cu cele mai exuberante fashion show-uri şi cu creaţiile artistice spectaculoase ale lui Michelangelo şi Leonardo da Vinci. Un oraş strălucitor, deşi nu în aceeaşi manieră ca Roma, Florenţa sau Veneţia, Milano oferă turiştilor o multitudine de obiective turistice, înghesuite în vecinătatea Domului, celebra catedrală. Se spune că este aproape imposibil să te simti atât de viu şi plin de energie, când eşti departe de acest oraş. Ritmul frenetic al urbei va naşte în fiecare turist sentimente extreme, la fel ca stilul de viaţă al milanezilor. Un oraş al contradicţiilor, cu obiective vechi şi moderne, pe care merită să-l vizitezi mai ales primăvara şi toamna, din cauza climei subtropicale umedă. Aici, verile sunt fierbinţi şi umede, iar iernile sunt friguroase, cu căderi masive de zăpadă. Destinaţia perfectă pentru o şedinta de shopping, asezonată cu vizite la principalele obiective turistice, Milano îţi va lăsa, fără îndolaiă, un gust placut.

Ce poţi vizita

Centrul oraşului adăposteşte a doua biserică, ca mărime, din Italia şi a treia din întreaga lume. Splendidul Dom din Milano, cea mai mare catedrală gotică din lume, găzduieşte cea mai mare colecţie de statui de marmură de pe întregul mapamond. Cel mai înalt punct al bisericii este încununat de chiar simbolul urbei, Madunina, adică Mica Madonă, o statuie care veghează asupra întregului oraş. Catedrala cuprinde 3.400 de statui, 135 de turnuri şi 96 de capete de balaur. Biserica, cu o capacitate de 40.000 de locuri pentru credincioşi, merită să fie vizitată pe vreme însorită, când razele de lumină se joacă printre vitralii. În fiecare an, în lunile mai şi septembrie, credincioşii au ocazia să vadă o bucată din crucea Mântuitorului, care este luată de către episcop, din locul în care este păstrată, şi expusă. În Palazzo Reale se află Museo del Duomo, care ascunde articole preţioase ale catedralei, şi Muzeul de Artă Contemporană, cu colecţia sa de artă italiană futuristă.
După vizitarea celebrei catedrale, poţi să te relaxezi cu un expresso fierbinte sau un Campari, în Galeria Victor Emanuel II. Arcada cu patru etaje şi o cupolă de sticlă impresionantă are intrarea în faţa Domului şi face trecerea spre Piazza della Scala. Construită, iniţial, ca legătură către operetă, galeria a devenit unul din cele mai populare locuri pentru petrecerea timpului liber. Magazinele situate de o parte şi de alta te vor cuceri, iar delicioasele îngheţate din gelaterii te vor face să te îndrăgosteşti definitiv de gustul lor inconfundabil.


După traversarea galeriei vei ajunge în faţa Muzeului Teatrului de la La Scala. Acolo te aşteaptă numeroase exponate din operetă, dedicate celor mai iubiţi compozitori şi artişti ai Italiei, de la Puccini şi Toscanini, până la Verdi şi Possini. Vei avea ocazia să vezi pianul de epocă la care a învăţat să cânte Giuseppe Verdi, o serie de partituri scrise personal de către acesta, precum şi bagheta care i-a fost înmânată după interpretarea celebrei Aida.
Dacă vrei să vezi faimoasa pictură a lui da Vinci, Cina cea de Taină, trebuie neapărat să vizitezi Santa Maria delle Grazie. În fosta sală de mese a mănăstirii este şi astăzi păstrată fresca ce descrie momentul trădării lui Iisus de către Iuda. Pictura a rezistat bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care, însă, au distrus acoperişul sălii de mese a mănăstirii.

Unul din cele mai renumite monumente din Milano, Castelul Sforzesco, adăposteşte trei muzee, cel mai interesant dintre ele fiind Muzeul de Arta Istorică. Aici poţi vedea renumita sculptură Pieta Rondanini, ultima operă a lui Michelangelo. Celelalte două muzee găzduite de excentricul castel sunt Muzeul de Arte Aplicate şi Muzeul Arheologic.

Pasiune pentru fotbal

Pasionatii de sport au toate motivele să viziteze oraşul Milano, unde se regăsesc două din cele mai faimoase echipe de fotbal din lume, AC Milan şi Internazionale Milano FC, care pot fi văzute jucând pe cel mai mare stadion din Italia, San Siro, cu o capacitate de 80.000 de locuri, dar şi celebrul circuit de Formula 1 de la Monza, situat în suburbiile oraşului.
Fără îndoială, un oraş care nu trebuie să lipsească de pe lista destinaţiilor alese pentru o vacanţă inedită, Milano promite să îşi copleşească turiştii, cu toate stimulentele culturale şi sociale. Fie că alegi să îţi petreci un weekend pentru cumpărături în cel mai important oraş din nordul Italiei, că mergi în inima Lombardiei să vezi un meci de “calcio” sau pur şi simplu să vizitezi obiectivele turistice, Milano te va impresiona din toate punctele de vedere.

Un material realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co