Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Wikipedia organizează un concurs de fotografie pentru promovarea monumentelor istorice din România

 

Wikipedia în limba română și Asociația ProLinux anunță organizarea în luna septembrie a concursului de fotografie Wiki Loves Monuments România 2011 (http://wikilovesmonuments.ro/). Această competiție este destinată promovării monumentelor istorice din România prin realizarea unor imagini libere ce vor putea fi folosite în cadrul Wikipediei. 

Proiectul „Wiki Loves Monuments” a fost lansat în Țările de Jos în 2010. Concursul de anul trecut a dus la obținerea a peste 12.500 de imagini, folosite în special pentru ilustrarea articolelor corespunzătoare ale enciclopediei online Wikipedia.

Concursul este organizat anul acesta, în 16 țări europene, în perioada 1-30 septembrie 2011, pentru a coincide cu Zilele Europene ale Patrimoniului. Timp de o lună, participanții își vor încărca pozele și filmele cu monument istorice pe biblioteca online Wikimedia Commons sau pe platforma Flickr sub o licență liberă. Colecția de fotografii obținută astfel va fi disponibilă gratuit pentru toți cei interesați.

Câștigătorii concursului din România vor fi anunțați la sfârșitul lunii octombrie de către juriul format din fotografi membri ai Asociației Artiștilor Fotografi din România și un reprezentat al organizatorilor. Pe lângă premiile concursului local, aceștia vor intra și în competiția pentru premiile oferite la nivel european.

sursa: realitatea.net

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co