Interne

Wizz Air are planuri mari pentru Bucureşti, piaţa care îi aduce peste 50% din vânzările locale

Linia aeriană Wizz Air, cel mai mare low-cost din regiune, lansează o nouă rută din iunie 2012 în capitală şi creşte frecvenţele pe toate destinaţiile, adăugând a şasea aeronavă bazei din Bucureşti, anunţă compania.

Noua rută, Bucureşti-Verona, va începe să fie operată din 23 iunie cu o frecvenţă de trei ori pe săptămână. În plus, compania creşte frecvenţele pe toate celelalte destinaţii operate din capitală.

Astfel, spre Milano compania mai adaugă 5 zboruri pe săptămână în vara lui 2012, ajungând la 14, iar spre Veneţia mai adaugă 4, până la 11.

Către Madrid şi Dortmund, compania mai adaugă câte două zboruri săptămânale pe fiecare destinaţie urmând să opereze de câte 7 ori pe săptămână. Tot 2 zboruri mai adaugă şi spre Bari, ajungând la 4. Pe Cuneo Torino se adaugă un zbor până la 3, iar pe Catania şi Bologna tot câte un zbor, până la câte 5 săptămânal pentru fiecare rută. Spre Pisa compania va opera câte trei zboruri săptămânal de anul viitor, adăugând un nou zbor.

Wizz Air mai operează zboruri şi din Cluj, Timişoara şi Târgu Mureş. Creşterea flotei anul viitor la 10 aeronave presupune o investiţie de jumătate de miliard de euro.

Compania estimează că anul acesta va transporta aproape 2,76 milioane de pasageri în România, iar pentru anul viitor ţinta este să se ajungă la 3 milioane de pasageri.

Mai mult de jumătate din vânzarile companiei sunt în capitală, în acest an circa 1,5 milioane de pasageri fiind transportaţi de compania pe rutele din Bucureşti.

În 2010, compania a transportat pe piaţa locală 2,16 milioane pasageri. Gradul mediu de ocupare al aeronavelor companiei este de circa 85%.

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co