Externe

Wizz Air îşi reduce cu aproape un sfert activitatea de pe aeroportul din Cluj-Napoca. Vezi aici care e motivul

Wizz Air, cel mai mare operator low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat că îşi va reduce capacitatea de transport de pe aeroportul Cluj-Napoca cu 26%, ca urmare a faptului că cei aflaţi la conducerea aeroportului au anunţat introducerea a trei noi taxe, ceea ce ar dubla valoarea totală a taxelor plătite de companie, a spus Attila Dankovics, directorul de marketing, vânzări şi comunicare all Wizz Air.
Discuţiile cu aeroportul legat de noile taxe au început în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar Wizz Air spune că, în timpul acestora, a punctat clar faptul că noile condiţii vor determina reducerea operaţiunilor din Cluj-Napoca.

Respectiva capacitate de zbor va fi transferată pe aeroportul din Târgu-Mureş.

Practic, Wizz Air va muta una dintre cele trei aeronave de la baza din Cluj-Napoca pe aeroportul din Târgu-Mureş şi va devansa deschiderea bazei operaţionale de acolo cu o lună şi jumătate, aceasta urmând să fie operativă din 5 mai.

Compania a anulat zborurile spre Dortmund, Roma şi Dusseldorf din Cluj-Napoca şi a redus frecvenţa săptămânală a zborurilor spre Milano cu o cursă, şi cea cu destinaţia Londra cu trei curse.

Attila Dankovics spune că mutarea nu va afecta numărul total de pasageri pe care compania intenţionează să-i transporte pe întreg anul 2011, din şi înspre România, şi Wizz Air îşi menţine ţinta de creştere cu 20% pe 2011.

Legat de o posibilă renunţare completă la operaţiunile din Cluj, Dankovics a spus că aceasta depinde de cum vor decurge viitoarele discuţii cu oficialii aeroportului.

Wizz Air acoperă mai mult de jumătate din numărul total al pasagerilor care pleacă de pe aeroportul Cluj-Napoca.


sursa: dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co