Interne

Zboruri charter Tel Aviv – Targu-Mures

Zboruri charter Tel Aviv – Targu-Mures

Salonul de conferinte al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a gazduit saptamana trecuta, o sedinta de lucru romano-israeliana pe tema desfasurarii de zboruri charter Tel Aviv – Targu-Mures, din primavara anului 2012. Actiunea a fost organizata pentru atragerea  turistilor israelieni in Romania.

Discutiile au pornit de la premisa ca in Israel traiesc peste 450.000 de israelieni nascuti sau cu rude in Romania, ca in tara noastra exista o vasta cultura israeliana evidentiata prin prezenta pe teritoriul Romaniei a 85 de sinagogi si peste 30 de cimitire si ca la ora actuala exista peste 600.000 de israelieni in cautare de noi destinatii pentru a calatori si a-si petrece timpul liber”, spun oficialii.

In urma discutiilor s-a ajuns la concluzia ca demersurile intreprinse pentru ca Aeroportul „Transilvania” Targu-Mures sa fie un nou punct de acces al israelienilor in Romania sunt sustenabile atat datorita pozitionarii aeroportului in zona centrala a tarii fata de alte aeroporturi, potentialului turistic transilvan pe care-l deserveste cat si datorita conditiilor tehnice superioare fata de celelalte aeroporturi din zona.

Zborurile charter previzionate a se desfasura din primavara anului 2012 dintre Tel Aviv si Targu-Mures, cu romani care sa viziteze locurile sfinte din Israel si cu israelieni care sa deguste din frumusetile Romaniei sunt in pregatire, ele putand fi finalizate rapid in functie de interesul manifestat de agentiile de turism din Israel si din Romania. S-a stabilit ca cei prezenti la discutii vor participa la Targul de Turism din Israel din februarie 2012, fapt pentru care se vor pregati brosuri in ebraica despre potentialul turistic din Romania si un studiu de marketing privind strategia de realizare a schimbului de turisti israelini si romani. Cu ocazia targului, o delegatie romana din care vor face parte cel putin 30 de oameni de afaceri romani se va afla in Israel si vor intoarce astfel vizita intreprinsa in Romania de delegatia israeliana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co