Interne

1 MAI: 10 mii de turisti pe Valea Prahovei

1 MAI: 10 mii de turisti pe Valea Prahovei

Aproape zece mii de turisti sunt asteptati sa petreaca ziua de 1 Mai in statiunile de pe Valea Prahovei, unde pot urca pe munte, pot face gratar pe Valea Cerbului sau se pot distra in cluburi. In plus, daca nu va ploua, la Sinaia se va putea schia pe partiile din Valea Dorului.

Mii de turisti sunt asteptati sa petreaca un weekend prelungit in statiunile de pe Valea Prahovei la inceputul lunii mai, cei care vor alege ca destinatie turistica aceasta zona avand diverse posibilitati de distractie.

Cel putin o mie de turisti sunt asteptati de 1 Mai la Predeal, hotelierii estimand ca aproximativ 30 la suta din totalul locurilor de cazare din statiune vor fi ocupate in acea perioada. Unii hotelierii si proprietarii de pensiuni din statiune au oferte speciale pentru weekend-ul viitor, precum „trei nopti platite, a patra gratis”, sau „cinci nopti platite plus una gratis”, la preturi care variaza in functie de conditiile de cazare. Cei care vor alege ca destinatie turistica Predealul pot face drumetii pe munte, plimbari cu ATV-ul, ori pot merge in cluburi, la biliard sau la bowling.

La Azuga, sunt asteptati aproximativ doua mii de turisti care vor avea posibilitatea sa-si petreaca timpul facand plimbari in Muntii Baiului sau pe Valea Azugii.

Hotelierii din statiunea Busteni se asteapta ca in minivacanta de 1 Mai jumatate din locurile de cazare sa fie ocupate. Reprezentantii Centrul de Informare Turistica Busteni, au declarat ca, in acea perioada, sunt asteptati in statiune aproximativ 1.700 de turisti, care vor putea ajunge pe munte cu telecabina, care urca pana la 2.200 de metri altitudine, in zona Babele din Bucegi, se vor putea distra in cele doua cluburi din oras sau isi vor putea petrece timpul in fun park-ul de la baza partiei Kalinderu.

La fel ca in fiecare an de 1 Mai, autoritatile se asteapta ca multi turisti sa mearga la gratar pe Valea Cerbului, daca vremea va fi frumoasa. Aici autoritatile din Busteni au inceput amenajarea locurilor speciale pentru gratar pe Valea Cerbului.

Primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea, a afirmat ca se asteapta ca peste 5.000 de turisti sa petreaca mini-vacanta de 1 Mai in statiune si ca iubitorii sporturilor de iarna au sansa de a schia sau de a se da cu snowboard-ul pentru ultima data in acest sezon pe partiile din Valea Dorului, situate la 2000 de metri altitudine in Masivul Bucegi.

Reprezentantii Salvamont Sinaia au afirmat ca stratul de zapada de pe partiile din Valea Dorului este de aproximativ 30 de centimetri, zece centimetri din acest strat fiind zapada proaspata. Salvamontistii spun ca, daca nu va ploua si nu va bate vantul cu putere, partiile din Valea Dorului vor fi practicabile de 1 Mai.

Sursa: ziare.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co