Externe

10 locuri misterioase de pe Pamant

10 locuri misterioase de pe Pamant

Descopera 10 locuri care au fascinat sute de oameni de stiinta din intreaga lume.

De-alungul timpului Ochiul Saharei a fascinant sute de cercetatori din intreaga lume.  Locul, asa cum il vedem noi astazi, a fost pentru prima data descoperit de catre cosmonauti, care au surprins imagini din Spatiu. Initial s-a crezut ca zona s-a format in urma impactului cu un meteorit, mai ales din cauza dimensiunilor sale, peste 50 km in diametru, dar ulterior, dupa cercetari amanuntite, s-a descoperit ca locul s-a format in urma unui fenomen natural, si anume de ridicare muntoasa in dom afectat de eroziunea eoliana.

Arhipelagul Socotra este situat undeva in oceanul Indian, intre Capul Horn si Peninsula Arabica. Locul este ciudat din cauza peisajului care seamana mai mult cu zone de pe Marte decat de pe Pamant. Aici traiesc o gramada de specii de arbori cu infatisari foarte bizare care nu se mai gasesc nicaieri in lume.

Aflat la granita a trei tari latine, Venezuela/ Brazilia / Guyana, muntele Roraima este un mister in sine care atrage milioane de turisti in fiecare an. Tocmai forma sa de  dreptunghi este cea care naste misterul acestui loc. Muntele pare „pus” deasupra altui munte care se afla la baza acestuia.

Raul Tinto izvoraste din Muntii Sierra Morena din Andaluzia, Spania si se varsa in sud-vestul tarii, undeva langa Huelva, in golful

Cadiz. Cercetatorii de la NASA au descoperit ca raul poate semana foarte mult cu apele subterane de pe Marte, avand aproximativ acelasi PH. Din cauza cantitatii mari de fier care se gaseste in apa, raul are o culoare caramizie.

Gheizerul din Nevada fascineaza oamenii de stiinta pentru ca are un „comportament ciudat”. Fata de orice alt gheizer din zona, aceasta este singurul care este in permanenta exapansiune. Trecand de acest fapt „Fly Gerlach” are un aspect „extraterestru”.

Cei care locuiesc la Polul Nord numesc acest fenomen „dansul spiritelor”.Aurora Boreala se produce prin ionizarea oxigenului (da culoarea verde sau rosu inchis) si azotului (da culoarea albastru sau rosu) in ionosfera, la aproximativ 80 de kilometri altitudine.

Insula Rotorua – Noua Zeelanda este cunoscuta pentru piscinele geotermale naturale care s-au format aici de-alungul timpului. Ciudat este peisajul care Din cauza sulfului a colorat apa in galben si i-a dat un aspect laptos.

Valul de piatra  – Colorado – SUA este desprins parca din filmele SF. Peisajul din platoul Colorado este foarte spectaculos. Din cauza vantului rocile au fost modelate avand aspectul unor valuri.

Piscinele de la Cuzco – Peru….In Valea Sacra a Incasilor, Peru, la 40 de kilometri de Cuzco, un peisaj parca copiat de pe alte planeta apare in fata oricarui  trecator. Intr-o fosta mina de sare s-au format piscine micute cu apa. In tot complexul minier exista aproximativ 1000 de astfel de piscine, iar intr-o zi insorita piesajul este absolut uluitor.

Lacul de foc din Vulcanul Erta Ale din Etipoia pare desprins din peisajele mitologice cu centauri. Locul este un adevarat infern. Daca vrei sa cunosti o fata nevazuta a iadului aceasta este una dintre ele. Vulcanul este activ si are o inaltime de 614 metri.

Sursa: http://turism.bzi.ro/10-locuri-misterioase-de-pe-pamant-foto-6711

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co