Interne

Ghidul Verde Michelin România soseşte la Sibiu!

În perioada 24-27 mai 2012, editura Meteor Press participă la Târgul de Carte Bookfest Sibiu organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Carte de la Sibiu.

Ne găsiţi în curtea interioară a Muzeului Brukenthal la standul C3. Meteor Press a pregătit cărţi noi, reduceri de preţ şi o surpriză pentru toţi sibienii: sărbătorirea unui an de la lansarea Ghidului Verde Michelin Romania, în care Sibiul a primit ce mai înaltă distincţie Michelin, 3 stele . Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 mai 2012, ora 18.00 în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor din Sibiu, Michelin România şi Meteor Press.

Sibiu este singurul oraş din România cotat de specialiştii Michelin la 3 stele, ceea ce înseamnă că “Mica Vienă” trebuie vizitată neapărat.
Pentru pregătirea ediţiei româneşti, autorii Ghidului Verde Michelin au colindat întreaga ţară timp de mai multe luni, vizitând un număr mare de locaţii şi făcând o selecţie. Ca urmare, opt situri turistice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neapărat): mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării. În afară de Bucureşti, numeroase oraşe şi sate, dar şi monumente şi muzee, au fost desemnate cu două stele (merită o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).

„După ce au petrecut o mulţime de timp învăţand şi scriind despre România, descoperind că aceasta este într-adevăr o destinaţie minunată, scriitorii noştri au fost dornici de a le oferi cititorilor această colecţie cu cele mai interesante lucruri de văzut şi făcut în România. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru România să-i ajute pe români să-şi redescopere ţara.” a declarat Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani.
Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibilă, România este încă un loc ce aşteaptă să fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar şi pentru locuitorii săi. Ghidul Verde Michelin pentru România are 368 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de fotografii. O variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost deja lansată în septembrie 2008.

Un instrument nepreţuit pentru călători atât înainte, cât şi în timpul călătoriei lor, Ghidul Verde Michelin România este împărţit în trei părţi: secţiunea albastră pentru „Planificarea Vacanţei Tale”, portocalie pentru „Introducere în România” şi verde pentru „Descoperirea României.”

În sectiunea Planificarea Vacanţei Tale, autorii sugerează opt itinerarii pentru excursii ce permit călătorilor să descopere peisajul unic al României, care include mănăstiri unice, frumoşii munţi Carpaţi şi Delta Dunării. Alte sugestii includ drumeţii pentru toate nivelurile de dificultate, precum şi oportunităţi de pescuit şi ciclism. Autorii au adăugat, de asemenea, şi activităţi pentru familii şi un program de evenimente populare cum ar fi Festivalul Căluşarilor, Festivalul Medieval de Artă şi evenimentul de Celebrare a Berii.
A doua secţiune, Introducere în România, conţine o prezentare generală a societăţii româneşti de astăzi, obiceiurile şi ospitalitatea sa tradiţională, cu accent pe patrimoniul cultural. Această secţiune îi ajută pe cititori să înţeleagă istoria ţării şi subliniază cele mai bune resurse naturale ale acesteia.

A treia secţiune a ghidului, Descoperirea României, oferă informaţii mai detaliate cu privire la locuri de vizitat. Aceasta este împărţită în şase micro-regiuni care se întind de la Maramureş, veritabil muzeu în aer liber, în care elementele arhaice se îmbină cu cele moderne, la Delta Dunării, unde natura este încă intactă. Harta de pe copertă permite cititorilor să prindă într-o privire toate locurile importante, care sunt evaluate cu stele. Aceste locuri sunt apoi prezentate în detaliu, împreună cu sugestii de camere pentru cazare şi restaurante, selectate de către echipa editorială având în vedere toate bugetele.

Ghidul Verde Michelin pentru România a fost creat de către experţii Grupului Michelin cu sprijinul Departamentului de Cartografie al Michelin România şi apoi a fost tradus şi publicat de editura Meteor Press.

Contact:

Iolanda Chioaru
Coordonator Marketing
Editura Meteor Press
0735 159 302
marketing@meteorpress.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co