Imobiliare Valea Prahovei
Articole

100 de atracții gratuite în 10 capitale ale lumii – GALERIE FOTO

100 de atracții gratuite în 10 capitale ale lumii – GALERIE FOTO

De la spectacole de tango înBuenos Aires, la vizitarea Parlamentului britanic sau pur şi simplu plimbări pe străzi neatinse de reconstrucţie înShanghai, toate sunt lucruri care pot fi făcute gratuit. CNN a întocmit o listă cu 100 de atracţii de acest gen, din zece capitale importante ale lumii.

1. Londra, Marea Britanie

 1. Royal Opera House are în fiecare luni, la ora prânzului recitaluri la care intrarea este grautită. De asemenea, spectacolele de operă pot fi văzute şi pe ecranele imense dinTrafalgar Square.
 2. La National Portret Gallery puteţi vedea o colecţie de picturi şi fotografii, de la portrete cu familia Tudor iar desene cu staruri pop.
 3. Cei pasionaţi de arta contemporană pot da o fugă la Serpentine Gallery.
 4. Dacă vreţi să vă destindeţi la un joc, puteţi merge în parcul Londin Fields pentru meciuri de ping-pong şi bassebal.
 5. Cele mai valoroase opere de artă ale lumii pot fi văzute laBritishMuseum.
 6. La Photography Gallery pot fi admirate expoziţiile de fotografii, dar aici au loc în mod regulat evenimente de socializare şi discuţii.
 7. Parlamentul poate fi vizitat şi de turişti, nu doar de britanici. Aici puteţi să vedeţi cum se face legea, dar şi să urcaţi în faimosul turn cu ceas şi să vedeţi Big Ben-ul.
 8. Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham, a cărei tradiţie datează din 1837 poate fi văzută la ora 11.30.
 9. MuseumofLondoneste un alt muzeu unde puteţi admira fotografii sau artă antică şi unde intrarea este gratuită.
 10. La The British Library, în Galeria Sir John Ritblat puteţi vedea Magna Carta, manuscrisul orginial al romanului Domnul Dalloway, dar şi primul coloncifru al lui Shakespeare.

 

2. New York, SUA

 1. Evenimentele Summer Stage dinCentral Parkprezintă artişti precum RAM, diverși DJ și alte formaţii.
 2. Muzeul de Artă Modernă poate fi vizitat gratuit în zilele de vineri, de la ora 16 la 20, însă va trebui să aşteptaţi la coadă. Pentru cei sub 16 ani nu se plăteşte bilet nici în timpul săptămâni.
 3. National Museum of the American Indian are o expoziţie permanentă cu 700 de lucrări ale indienilor din nordul şi sudul ţării, de la costume, la arme, sculpturi şi obiecte casnice.
 4. Doi istorici urbani, Justin Ferante şi Peter Laskowich oferă un tur gratuit prinManhattan, în fiecare vineri, de la 12.30. Punctul de întâlnire este laPark Avenue, nr. 120.
 5. Multe centre de întreţinere din oraş oferă lecţii de zumba, yoga, salsa sau aerobic.
 6. În anumite serii,BrooklynAcademy of Music oferă spectacole grauite de jazz, rock, R&B, pop sau blues în cafenea.
 7. Nu rataţi şansa de a intra în sediul Rezervei Federale, unde puteţi vedea un muzeu al istoriei banilor sau să aflaţi mai multe despre cum funcţionează banca. În plus, turul mai include şi o vizită la tezaurul de aur, în subsolul clădirii, la 50 m sub nivelul mării.
 8. Tot gratuită este şi plimbarea cu feribotul care face legăturaîntreStateIslandşiManhattan. Veţi avea parte de cea mai bună privelişte spre Statuia Libertăţii.
 9. African Burian Ground este un centru unde se pot afla mai multe despre povestea scalvilor africani, ale căror trupuri au fost descoperite în 1991.
 10. Muzeul Brooklyn organizează în prima sâmbătă din lună concerte de la ora 17 la 23.

 

3. Roma, Italia

 1. Deși băuturile costă – șase euro pentru un pahar de prosecco, aperitivele la Doppoiozeroo, din Garbatella sunt gratuite. Din meniu fac parte pizza, paste, salate, couscous și legume.
 2. Dacă vreți să intrați în cea mai mare biserică din lume, dar nu și cea mai înaltă, atunci mergeți la Basilica Sf. Petru, unde puteți admira sculptura Pieta a lui Michelangelo.
 3. Muzeele administrate de municipalitate au intrarea gratuită în timpul evenimentelor culturale, în aprilie, dar și în ultima zi de sâmbătă a lunii sau în noaptea albă a muzeelor, eveniment ce se petrece în mai multe capitale europene.
 4. MuzeulVatican, unde se poate admira Capela Sixtină, camerele Rafael și grupul statuar Laocoon și fii, are intrarea gratuită în fiecare ultimă zi de sâmbătă din lună.
 5. Comisionat de Agrippa și reconstruit de împăratul Hadrian în secolul al II-lea, Panteonul este cea mai influentă clădire din istoria arhitecturii. Intrarea este întotdeauna gratuită.
 6. Parcul Appia Antica oferă câteva itinerarii pentru vizitarea acestui drum roman antic și a împrejurimilor, de la vechile apeducte, la mormântul Celiei Mantella și Vila dei Quintili.
 7. În multe dintre bisericile din Roma se poate intra gratuit. La Santa Maria del Popolo și casa San Luigi dei Francesi se pot admira pânzele lui Caravaggio, iar mozaicurile dinSan Clemente, San Cecilia șiSanta Mariadell’Orto sunt fermecătoare.
 8. Așa cum Pere Lachaise din Paris atrage mulți turiști, și în Roma puteți vizita cimitirele Campo Verano sau Cimitirul Protestant în Testaccio, unde sunt înmormântați Keats și Shelley.
 9. Dacă vreți să vedeți Forumul, Colosseumul și dealul Palatin va trebui să scoateți din buzunar 12 euro. Sau puteți avea parte de o priveliște asupra acestora de pe via dei Fori Imperiali, care se intersectează cu Forumul. De aici se poate vedea Columna lui Traian și Arcul lui Septimus Severus.
 10. În ultima zi de marți a fiecărei luni, intrarea este gratuită la Cripta Balbi, Casetelul Sant’Angelo, Palazzo Altemps șiVilad’Este dinTivoli.

 

4. Hong Kong, China

 1. În fiecare miercuri dimineață, la ora 8, se organizează un tur gratuit pentru observarea păsărilor dinHong KongPark, un paradis al păsărilor exotice.
 2. Tot în fiecare miercuri, intrarea la Heritage Museum este gratuită – în mod normal costă 1,3 dolari, în timp ce la Centrul Heritage Discovery din Parcul Kowloon, intrarea este tot timpul liberă.
 3. La Templul Wong Tai Sin, călugării îți pot prezice viitorul cu ajutorul unui șarpe. Iar dacă asta nu vă atrage, puteți vedea zidul celor nouă dragoni sau grădina templului.
 4. Biroul de turism al orașului organizează cursuri gratuite de Tai Chi, Feng Shui sau medicină chineză.
 5. Dacă sunteí obosiți de atâția zgârie-nori, dați o fugă până la plaja Tai Long Wan.
 6. Deși aveți de plătit consumația, o priveliște de pe cel mai înalt hotel din lume – Ritz-Carlton, este de neprețuit.
 7. Peste 15.000 de opere de artă și alte expoziții pot fi vizitate în fiecare miercuri la Muzeul de Artă.
 8. În fiecare seară, la ora 20, în portulVictoriaare loc un spectacol de lumini și câteodată artificii, care poate fi văzut de pe Avenue of Stars sau dinGolden Bauhinia Square.
 9. Situl Pokfulam oferă multe trasee pentru drumeții și plimbări atât familiilor, cât și turiștilor.
 10. Dacă sunteți pasionați de ceai, biroul de turism organizează cursuri gratuite pentru a învăța cum se servește și cum se bea ceaiul înChina.

 

5. Shanghai, China

 1. În galeriile de artă din districtul M50 se poate intra gratuit și admira opere ale artiștilor contemporani.
 2. Deși nu este tocmai gratuit – biletul costă 1,5 dolari, se poate vizita templul budist Longhua, vechi de peste 1.700 de ani, unde s-au filmat scene din filmul Imperiul Soarelui.
 3. Nu ratați o plimbare în zona Bund, unde se găsesc clădiri istorice, în care odată funcționau bănci și companii britanice.
 4. În Piața Poporului, bătrânii se adună la un jos de șah sau mahjong, în timp ce tinerii înalță zmee. De aici se vede turnul Jinjiang și clădirile în care funcționează autoritățile orașului. Intrarea în parc costă … 0,03 dolari.
 5. Fie că vreți să faceți cumpărături sau doar să priviți, în piața Dongtai veți da peste un bazar plin de coșuri, lampioane din hartie, materiale colorate, dar și obiecte false care imită piese antice.
 6. Pentru a vedea un Shanghai neschimbat de 200 de ani, trebuie să mergeți în zona Qi Bao, unde străzile nu au fost atinse de reconstrucții. De obiei, această zonă este aglomerată, dar încercați să gustați tofu și prăjituri din orez.
 7. În JZ Club au loc de multe ori concerte unde intrarea este liberă.
 8. În parcul Fuxing puteți să vedeți dansatori și artiști.
 9. Unul dintre cele mai bune muzee ale orașului -ShanghaiMuseum, adăpostește picturi antice, sculpturi din bronz, obiecte din ceramică și de caligrafie.
 10. În CitéBourgognese găsesc unele dintre cele mai bine păstrate porți tradiționale din piatră.

 

6. Sidney, Australia

 1. Descărcați gratuit harta unei plimbări de 10 km pe coasta mării, de la Spring Cove în Manly până la Spit Reserve și bucurați-vă de plajele cu nisip alb.
 2. Grădina Regală Botanică adăpostește specimene colectate din Golful Botany încă din 1770, dar și animale precum vulpile zburătoare sau ibiși albi. În Herbarium se află un milion de plante prezervate.
 3. La Art Gallery of New South Wales se află expoziții de artă tematice aborigiene, asiatice, dar și contemporane. Pentru expozițiile mai speciale se plătește bilet.
 4. Customs House este o zonă plină de cafenele. Aici locuia tribul Eora, martor al sosirii deținuților britanici pe insulă.
 5. Dacă veți conduce pepodulHarbour, veți plăți trei dolari australieni. Dacă vă veți plimba, nu veți plăti nimic. Acesta este doar unul dintre locurile de unde orașul se poate vedea cel mai bine.
 6. Patru etaje ale unei foste fabrici de tricotaje adăpostesc una dintre cele mai mari colecții de artă chineză contemporană (de după 2000) din lume.
 7. Parcul Biocentennial, din Sydney Olympic Park are opt km de cărări, cu locuri special amenajate pentru grătar și picnic.
 8. Proiectate de Edward Blore, arhitectulPalatuluiBuckinghamPalace, Camerele Statale au o colecție de artă decorativă și mobilă ale artizanilor australieni din ultimii 150 de ani. Peste drum, se poate vizita și prima fabrică de monede a Australiei, tot gratuit.
 9. Paddy’s Markets din Haymarket dateaaă de acum 150 de ani. Aici veți găsi articole de la haine și bijuterii, la piese autp sau obiecte de artizanat lucrate manual.
 10. Programul City of Sydney History a pus la un loc zece tururi care pot fi străbătute pe jos și care pot fi descărcate gratuit de pe internet.

 

7. Tokyo, Japonia

 1. Încercați o sesiune gratuită de meditația Gyoten-Zazen, care începe la 5 dimineața la Toshoji International Zen Center sau o ședință de Zen de la 6 dimineața.
 2. Intrarea în Grădinile de Est ale Palatului Imperial este gratuită. Se poate rezerva un tur cu ghid de pe siteul Imperial Household Agency.
 3. Într-un oraș cu multe clădiri înalte, există mai multe puncte favorabile dintre care puteți alege. Cel mai popular este etajul 45 al clădirii Tokyo Metropolitan Government din Shinjuku, dar puteți încerca și etajul 47 al Seiroka Tower sau etajul 30 al Observatorului Shinjuku NS.
 4. Biroul de turism al orașului oferă patru tururi diferite și gratuite ale orașului.
 5. Muzeul Sumo Wrestling oferă o istorie acest sport, iar dacă vreți să vedeți un meci, există o clădire amenajată unde au loc lupte.
 6. Dacă mergeți în luna aprilie laTokyo, nu trebuie să ratați cireșii înfloriți din parcurile Ueno și Yoyogi sau din cimitirul Aoyama.
 7. DietBuildingnu are nimic de-a face cu sushi, ci este un complex de clădiri ale parlamentului, numite „Diet”. Tururile sunt gratuite, dar în limba japoneză.
 8. Plimbați-vă prin districtul Harajuku dacă vreți să vedeți tineri care parcă par decupați din desenele anime.
 9. Muzeul Suginami Animation este amplsat într-o zonă unde se găsesc studiouri de animație. Aici vă puteți uita prin arhiva de anime-uri, să participați la o demonstrație de creație sau pur și simplu să admirați operele de artă în același stil.
 10. Evenimentele din programul Tokyo Art Beat includ numeroase expoziții fotografice, lansări de cărți și galerii de artă contemporană, unde accesul este liber.

 

8. Buenos Aires, Argentina

 1. Intrarea la Muzeul de Arte Frumoase este liberă tot timpul, iar la Muzeul Americii Latine doar studenţii au acces liber, în zilele de miercuri. Alte muzee şi galerii au intarare liberă în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în perioada aprilie-noiembrie.
 2. În Plaza de Mayo, se poate vizita palatul – Casa Rosada – cu birourile prezidenţiale şi faimosul balcon de unde Eva Peron a ţinut discursuri. Intrarea este liberă miercurea şi duminica.
 3. Compania Buenos Aires Free Tour oferă două plimbărui cu ghid în limba engleză în fiecare zi. Acelaşi lucru îl face şi biroul de turism al oraşului.
 4. Teatrul San Martin oferă din când în când spectacole gratuite în unele dintre săli şi mai găzduieşte expoziţii de fotografie şi artă.
 5. Caminito este de mult timp deja cea mai colorată stradă din oraş. Dar, se pare că începe să aibă un rival: artistul local Marino Santa Maria transformă zona Calle Lanin într-un mozaic plin de culori. Plimbaţi-vă pe amândouă străzile şi decideţi care îşi merită … tiltlu.
 6. Festivalul de muzică Ciudad Emergente are loc în fiecare an în luna iunie, cu noi formaţii din 2008 încoace, fiind absolut gratuit.
 7. Cimitirul Recoleta este casa de veci a multor personalităţi şi oameni bogaţi ai oraşului, inclusiv a Evei Peron. Aleile din cimitir se aseamănă străzilor şi puteţi admira cavourile somptuoase din marmură albă şi sculpturile.
 8. Dacă intraţi pe site-ul Club de Tango, căutaţi locaţiile unde au loc spectacole de tango gratuite, dar nu rataţi şi Festivalul Buneos Aires Tango.
 9. De câteva ori pe lună, Universitatea Buenos Aires organizează spectacole de muzică clasică, unde intrarea este liberă.
 10. Să dansezi până în zori este una dintre cele mai mari atracţii din oraş. Pentru o seara cu  muzică underground, unde intrarea este liberă, interesaţi-vă pe siteul Roxy Disco, dar şi cluburile Cocoliche şi Kika au seri speciale.

 

9. Moscova, Rusia

 1. Moscova nu se poate lăuda cu muzee unde intrarea este gratuită, dar muzeul Mikhail Bulgabok este un must pentru fanii scriitorului. Chiar lângă apartamentul autorului, muzeul organizează serate de lectură.
 2. Centrul de Artă Contemporană Winzavod este o fereastră către scena artistică din Rusia. La cafeneaua Zurzum internetul Wi-Fi este gratuit.
 3. Biblioteca de Stat are camere de lectură în cinci corpuri diferite, iar accesul este permis nu doar rezidenţilor, ci şi străinilor care se înregistrează. În plus, tot aici se află şi un muzeu al cărţilor, cu evenimente şi expoziţii regulate.
 4. Adulţii, dar şi copiii se pot bucura de expoziţia permanentă cu desene realizate de copii. Se mai pot vizita studiourile de artă, de ceramică şi olărit.
 5. Muzeul Kolomenskoye este un complex care reuneşte vechile sate Kolomenskoye şi Diakovo, dar şi reşedinţa antică a ţarului Rusiei. Muzeul mai are o colecţie de icoane, obiecte arheologice, manuscrise rare şi fotografii.
 6. Deşi  nu sunt prea multe atracţii la care ruşii nu percep o taxă, corpul îmbălsămat al lui Lenin este una dintre cele pentru care nu trebuie să plătiţi vreun ban.
 7. Nu trebuie ratate staţiile de metrou ruseşti, renumite pentru decor. E de ajuns să cumpăraţi doar un bilet pentru a merge în staţiile Majakovskaya, Novoslobodskaya, Kievskaya, Ploshchad Revolutsi şi Arbatskaya.
 8. Cea mai de lux zonă de cumpărături este zona Pieţei Roşii, unde GUM este un magazin al oligarhilor.
 9. Vechea Curte a Comerciantului a fost construită între 1789 şi 1830 de arhitectul italian Giacomo Quarenghi pentru Catherine the Great. De atunci însă a fost împărţită în mai multe spaţii comerciale şi de birouri, dar interiorul a rămas la fel de impresionant.
 10. Patriarch Ponds este zona rezidenţială în care a trăit Bulgakov, care a plasat deschiderea romanului Maestrul şi Margareta chiar aici.

 

10. Cairo, Egipt

 1. Bab al-Futuh, Bab al-Nasr şi Bab Zuwayla sunt trei porţi care datează din secolul al XI-lea, în partea veche a oraşului Cairo şi au fost contruite în timpul lui Badr al-Jamali, care a condus Egiptul în perioada 1074 – 1094.
 2. Demult, această instituţie a fost un vechi centru al comercianţilor. Astăzi, la Wakalat El-Ghouri se pot vedea în zilele de miercuri şi sâmbătă dansuri sufi şi îi veţi vedea pe dansatori cum se tot învârt în cerc.
 3. În cimitirul El-Arafa, unele morminte datează din secolul VII d.Hr., printre care mulţi oameni săraci trăiesc şi muncesc împreună cu animalele lor. Unele mausolee au fost transformate în locuinţe.
 4. Catedralele Fecioara Maria  şi cea a Sf. Simion nu trebuie ratate.  În complexul Sf. Simion, şapte biserici şi capele au fost construite în peşterile de pe dealul Moqattam.
 5. Citadela – un complex islamic fortificat de Saladin în secolul al XII-lea, a fost pentru 700 de ani centrul puterii în Egipt. Zidurile, palatele şi moscheele oferă privelişti fantastice asupra oraşului.
 6. Moscheia Aqsunqur este decorată cu majolica albastră şi datează din 1347. Doar musulmanii şi vizitatorii îmbrăcaţi potrivit pot intra.
 7. Galeriile Townhouse au un un program de filme, muzică, teatru şi arte vizuale şi se vrea a fi cel mai mare centru de acest gen din Orientul Mijlociu.
 8. Haoticul şi coloratul bazar Khan el-Khalili este foarte atractiv. În plus mai puteţi vedea moscheia Al-Hussein, poarta Bab Zuwayla sau moscheia Aqmar din secolul al XII-lea.
 9. În Piaţa Talaat Harb veţi putea să-i observaţi mai bine pe locuitori. Cafeaua la terasă se plăteşte.
 10. Biserica coptă Al-Muallaqah a fost construită în secolul al VII-lea şi are icoane vechi, din secolul al VIII-lea.

 

sursa: money.ro

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co