Articole

Cei mai nesuferiţi turişti din lume

Zgomotoşi, grosolani şi pretenţioşi – acestea sunt câteva din caracteristicile luate în calcul de publicaţia OpenTravel în alcătuirea topului celor mai nesuferiţi turişti din lume.

Indienii nu sunt tocmai cei mai politicoşi din lume, potrivit hotelierilor care îi descriu mai degrabă ca fiind grosolani, indiferenţi la cultura locală şi zgârciţi cu bacşişurile. Bucătăria locală este, de asemenea, ceva ce ei privesc cu suspiciune, iar nivelul de zgomot pe care îl generează este considerabil mai mare faţă de media tolerabilă.

Ca gazde, grecii se numără printre cei mai prietenoşi şi ospitalieri din lume. Dar ca turişti, pot fi foarte enervanţi atunci cand vorbesc prea tare, fumează excesiv, sunt foarte pretenţioşi şi se plâng adesea de calitatea mâncării şi servirii la restaurante.

Lista de neplăceri cauzate de turiştii ruşi este lungă cât râul Volga. Au gusturile oribile în materie de modă, purtând trening cu bijuterii din aur, râgâie şi înjură la masă.

Chinezii, pentru care fenomenul călătoriilor este ceva recent, au tendinţa să se bucure la maxim de experienţa în afara ţării lor. Bărbaţii poartă cravată şi femeile tocuri chiar şi atunci când vizitează parcuri, sunt zgomotoşi şi se deplasează în grupuri mari, blocând străzi.

Britanicii, prezenţi de mai mulţi ani la rând în topurile celor mai nesuferiţi turişti, sunt văzuţi astfel doar în Europa. În Grecia, de exemplu, rezidenţii au protestat împotriva turiştilor britanici, acuzându-i de vandalism şi violenţe. În afara Europei, britanicii sunt considerati printre cei mai buni turişti.

Despre nemţi se spune că sunt foarte nepoliticoşi cu chelnerii şi angajaţii hotelurilor. Unii dintre ei chiar au fost prinşi furând. Se pare că recesiunea i-a afectat pe unii mai mult decât pe alţii.

Americanii au deţinut pentru mai mulţi ani la rândul primul loc în topurile celor mai nesuferiţi turişti, din cauză că sunt gălăgiosi, au gusturi proaste în materie de modă, se plâng des şi fac remarci supărătoare, în cazul în care localnicii nu cunos limba engleză. Compensează însă prin sumele mari cheltuite şi bacşişurile generoase.

Indiferenţi la obiceiurile locale şi foarte puţin dispuşi să încerce o limbă străină, francezii au intrat şi ei în topul celor mai nesuferiţi turişti. E adevărat că francezii au fost binecuvântaţi cu oţară fabuloasă şi nu trebuie să călătorească prea mult în afara ţării lor. Prin urmare, ar putea fi neobişnuiţi cu bunele maniere în materie de călătorii. Dar scuză acest lucru aroganţa lor?

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co