Articole

5 locuri absolut spectaculoase de pe planetă, care îţi taie răsuflarea

Natura a creat, de-a lungul vremii, cele mai spectaculoase şi ciudate locuri. O adevarată binecuvântare pentru ochiul omului. Vezi mai jos cinci dintre ele.


Pamukkale – Turcia

Ciudatele şi, în acelaşi timp, frumoasele piscine terasate Pumakkale sunt considerate minuni ale lumii de două milenii. Acum mii de ani, cutremurele au creat fisuri adânci, care au permis izvoarelor termale să aducă apa bogată în carbonat de calciu la suprafaţă. După ce apa s-a evaporat, materialele calcaroase s-au condensat şi s-au depus în straturi multiple de Travertine, care, de-a lungul timpului, au creat pereţi în acelaşi fel în care o stalactită se formează într-o peşteră.


Peştera Cenote Angelita (Mexic)

Poze uluitoare au fost făcute în peştera „Micul Înger”, din Mexic, de scafandrul profesionist Anatoly Beloshchin. Pare a fi locul perfect din lume unde să faci scufundări. Primii 30 de metri sunt formaţi din apa dulce, apoi urmează 60 de metri de apă sărată. Cele două straturi sunt separate de… un râu. Se pot vedea frunze căzute şi chiar şi o insulă. Însa totul nu e decât o iluzie optică. Nu este un râu cu adevărat, ci un strat de hidrogen sulfurat.


Podurile vii (India)

Dacă vrei o vacanţă inedită, mergi în una dintre cele mai sălbatice zone ale Indiei. Aici are loc un fenomen extraordinar şi unic pe Pământ: de sute de ani cresc poduri naturale, o împletire ciudată şi exotică a rădăcinilor copacilor. Este adevărat, au nevoie de puţin ajutor din partea oamenilor pentru a forma podurile 100% naturale. Astfel, populaţia Khasis din Cherapunjee, zona din nord-estul Indiei, despică cu un cuţit baza rădăcinilor de la suprafaţă, astfel încât ele să crească într-o anumită direcţie şi să se transforme în adevărate pasarele. Este nevoie cam de 10-15 ani ca un astfel de pod să devină funcţional, însă, odată format, este mai rezistent decât orice altă construcţie omenească.


Piscina diavolului (Zimbabwe)

Dacă plănuiţi să ajungeţi vreodată în Zimbabwe, nu trebuie să rataţi „Piscina diavolului”. Este vorba de o mică lagună, aflată pe marginea cascadei Victoria, una dintre cele mai mari din lume. Mai exact, se află pe insula Livingstone, la o înălţime de 103 metri.


Poarta iadului (Turkmenistan)

În 1971, geologii au descoperit un depozit de gaze naturale imens. Încercările de escavare în zonă au făcut ca pământul să se prăbuşească şi să se formeze una dintre cele mai mari găuri din lume. Pentru ca gazele toxice să nu fie periculoase, întregii gropi i s-a dat foc. Continuă să ardă şi în zilele noastre.


sursa: stirileprotv.ro

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co