Articole

5 sfaturi ca sa ai o vacanţă perfectă!

Vrei să pleci în concediu în ţările Uniunii Europene? Protecţia-Consumatorilor.ro – îţi recomanda câteva lucruri de care nu trebuie să uiţi pentru a avea un sejur fără probleme!

 1. Înainte de a porni la drum, verifică să ai la ţine cartea de identitate sau paşaportul. Vei avea nevoie de documente identificatoare dacă mergi în state care nu aparţin spaţiului fără frontiere interne precum Irlanda, Regatul Unit, Bulgariaşi România. Mai mult, ai nevoie de aceste acte şi în alte condiţii. (ex: îmbarcarea în avion).
 
 2. Când pleci, e bine să deţii şi cardul european de asigurări sociale de sănătate. Acesta asigură persoanelor din cele 27 de state membre U.E. plus Elveţia, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein accesul la vizite medicale în cursul excursiilor în străinătate. Astfel, cardul îţi oferă accesul la sistemul public la fel că membrilor ţării pe care o vizitezi. Dacă nu ai acest card, este recomandat să ai măcar o asigurare de sănătate internaţională valabilă pe întreagă perioadă a călătoriei.
 
 3. Eşti mare iubitor de animale şi nu poţi plecă în vacanţă fără animalul tău de companie? Fie că este vorba de un căţel, de o pisică, de un dihor sau de un papagal trebuie să ai paşaportul pentru animale de companie. Prin acesta, se verifică că animalul a fost vaccinat antirabic. Mai mult, e mai bine să verifici normele aplicabile în ţările de destinaţie pentru că unele, precum Finlanda, Suedia, Irlanda sau Regatul Unit, impun cerinţe suplimentare.
 
 4.  Dacă ştii că îţi vei folosi mobilul pentru a telefona sau pentru a naviga pe internet, e bine să îţi contactezi operatorul de telefonie mobilă. Există un prag de 50 de euro pe care, dacă îl depăşeşti fără să fi anunţat operatorul în prealabil, ar trebui să ţi se întrerupă serviciile pentru a te proteja de plată facturilor prea mari. De aceea, este bine să îţi stabileşti singur un plafon înainte să pleci într-o călătorie şi să îţi informezi şi operatorul de servicii.
 
 5. Trebuie neapărat să reţii că numărul unic de urgenţă valabil în toată Europa este 112. Operatorii îţi vor răspunde în mai multe limbi, în funcţie de ţara în care te afli. 

 sursa: libertatea.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co