Articole

Cum vă puteţi recupera banii dacă plătiţi vacanţa înainte, dar nu mai puteţi pleca

Forţaţi să fie cât mai chibzuiţi, românii au început să înţeleagă că ies mult mai ieftin dacă îşi achită vacanţa cu mult timp înainte. Cu toate acestea, dincolo de avantajul unui preţ bun, pot apărea şi o serie de neplăceri în intervalul lung de timp din momentul cumpărării pachetului de servicii şi începutul călătoriei.

Ca să nu riscaţi să pierdeţi nişte bani strânşi cu mare greutate, aveţi posibilitatea să încheiaţi asigurări în baza cărora veţi fi despăgubiţi dacă aţi primit preaviz la locul de muncă, v-aţi îmbolnăvit sau aţi suferit un accident, aţi pierdut o rudă apropiată, vi s-a spart locuinţa sau s-a produs un incendiu ori v-aţi pierdut actele.

Pentru aceste situaţii nedorite este bine să ştiţi că asiguratorii vă despăgubesc, măcar parţial, dacă nu în totalitate.

Acest tip de poliţă se numeşte „storno” şi poate fi solicitată abia după ce achitaţi concediul. Se calculează în funcţie de numărul de zile petrecute în străinătate şi de valoarea pachetului. Teoretic, puteţi să daţi 0,5% din costul total sau o sumă fixă.

Înainte însă de orice, citiţi bine contractul. Fiecare societate are propriile clauze, iar unele pot ascunde capcane.

sursa: realitatea.net

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co