Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Află aici ce agenţii de turism din România şi-au anulat excursiile în Japonia

Dacă îţi programasei o vacanţă de primăvară în Japonia, poţi afla aici dacă agenţia de turism cu care voiai să pleci a anulat sau nu excursia, după evenimentele tragice de săptămâna trecută, când un tsunami şi un cutremur de peste opt grade pe scara Richter au lovit Ţara Soarelui Răsare. Agenţiile de turism  şi altele au programate pentru începutul lui aprilie circuite turistice în Japonia, cu ocazia festivalului florilor de cireş. Preţul unui pachet de tip circuit în Japonia se ridică la 3.000 de euro de persoană, potrivit datelor de pe site-urile agenţiilor de turism. 
„Am anulat circuitul programat în perioada 2-15 aprilie în Japonia. Nu avem niciun grup în vacanţă în această ţară”, a declarat Remus Vişan, directorul adjunct al Paravion, agenţia online a grupului de firme Happy Tour. Preţul acestui pachete tip circuit se ridică la 3.270 de euro de persoană, potrivit datelor de pe site-ul companiei Happy Tour. Pe de altă parte, Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, care organizează primul circuit de zece zile în Japonia pe 4 aprilie, susţine că nu a anulat circuitele pe care le-am pregătit în Japonia, pentru că turiştii nu au făcut nicio solicitare în acest sens. „Avem două grupuri a câte 25 de persoane fiecare care vor pleca pentru zece zile în aceste circuite. Până acum nu am primit nicio cerere de retragere din partea clienţilor, având în vedere că circuitul nu implică deplasarea în zona de nord-este afectată a Japoniei”, a declarat el.
Preţul acestui circuit este de 2.495 de euro de persoană şi include transport dus-întors pe Bucureşti-Tokyo, nouă nopţi de cazare la hoteluri de trei stele din Tokyo, Osaka şi Kyoto, transport pe tot parcursul turului, intrări la obiectivele stabilite în program, însoţitor şi ghid pentru grup.
Printre alte agenţii de turism care îşi promovează pe site circuite în Japonia se numără Cocktail Holidays, Best Comtur, Premier Tour. Până anul trecut şi agenţia de turism Prestige Tours, deţinută de Mircea Vladu, organiza circuite în Ţara Soarelui Răsare. „Am decis să nu mai operăm circuite în Japonia anul acesta. Cererea pentru această destinaţie nu este mare. Anual merg în vacanţă în Japonia doar câteva sute de români”, a declarat Mircea Vladu.

sursa: zf.ro

2 Comments

2 Comments

 1. andreea

  14 martie 2011 at 6:28 PM

  Eu am 11 ani si inainte dde tsunami.cutremur si explozia de la Centrala Nucleara verisoara mea era acolo in Japonia.Norocul ei a fost ca a plecatcu 2 zile inainte de ase intampla acest groaznic fenomen al naturii.Ea este maritata cu un japonez pe nume Yuki,care sta in Japonia foarte mult fiindca are 7 magazine de condus.Noroc ca aceste fenomene ale naturii au fost departe de locul unde locuiesc ei.De obicei ea sta la mama ei acasa in Bucuresti,dar il mai viziteaza si pe el in Japonia ca sa-l ajute la munca.
  Sunt foarte fericita ca aceste lucruri i-au ocolit pe Yuki si verisoara mea Lorena.

 2. viorica

  14 martie 2011 at 7:29 PM

  Cred ca toate agentiile ar trebui sa anuleze excursiile programate in Japonia in urmatoarele luni.In primul rand nu mi se pare „de bun simt”sa merg in aceasta perioda cand ei isi cauta mortii sub daramaturi.In al doilea rand cine garanteaza ca sanatatea turistilor nu este in pericol.Sa nu uitam efectele Cernobilului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top
Translate »

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co