Stiri

Taxa de pod Ruse-Giurgiu va fi redusă la 2 euro

Autorităţile bulgare vor reduce taxa de trecere pe Podul Ruse-Giurgiu pentru maşini, din Bulgaria spre România, de la şase la doi euro. Măsura va intra în vigoare peste aproximativ doua saptamâni. Acest pas este unul unilateral, în condiţiile în care autorităţile de la Bucureşti nu au luat aceeaşi măsură, iar maşinile care vin dinspre România continuă să plătească şase euro la trecerea în Bulgaria, notează Novinite.

“Credem că prin această măsură creăm premise mai bune pentru integrarea regiunii Ruse-Giurgiu şi că sporim potenţialul turistic şi economic al întregii regiuni”, a declarat ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, Rosen Plevneliev, potrivit sursei citate. Oficialul bulgar a explicat că reducerea taxei diminuează, tehnic, încasările la bugetul de stat cu trei milioane de euro. El spune însă că speră ca acest lucru să fie compensat prin creşterea nivelului traficului rutier.
“Numărul turiştilor români care vin în Bulgaria a crescut foarte mult în ultimul an, iar Guvernul bulgar reacţionează, acum, în mod adecvat. Sperăm să avem tot mai mulţi turişti români”, a adăugat demnitarul.

Locuitorii oraşului Ruse au protestat în repetate rânduri, cerând anularea acestei taxe, sau cel puţin reducerea ei.

sursa: infotravelromania.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co