Articole

Află unde a fost inaugurat primul Institut de Armenologie din țară

Primul Institut de Armenologie din România, ce are ca scop cercetarea comunităților armene din centrul și estul Europei, va funcționa în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, prezent la evenimentul de inaugurare, a declarat că noul institut reprezintă un pas important și necesar în domeniul cercetării comunităților armene din Europa Centrală și de Est.

„Înființarea la UBB a primului Institut de Armenologie din România, dar și din spațiul central și est-european, este un eveniment important al universității noastre. Suntem mândri de faptul că civilizația și cultura armeană a reprezentat un model pentru români, maghiari și germani. Noul institut reprezintă un pas important și necesar în domeniul cercetării comunităților armene din Europa Centrală și de Est și va trebui să creeze subiecte de cercetare pentru prezent și viitor, nu numai pentru trecut. În spațiul Europei de Est și în special în România, armenii au reprezentat un important grup etno-cultural din perspectiva evoluției socio-culturale a comunităților locale”, a spus rectorul Ioan Aurel Pop.

instituttt

La inaugurare a fost prezent și ambasadorul Armeniei în România, Hamlet Gasparian. Acesta a vorbit despre importanța pe care o va avea în studierea comunităților și a culturii armene acest institut.

„Activitatea Institutului de Armenologie va favoriza descoperirea elementului armenesc în diversitatea culturală a spațiului european contemporan și îmbogățirea identității armenești”, a spus ambasadorul Hamlet Gasparian.
La ceremonie au mai participat Aram Simonyan, rectorul Universității de Stat din Erevan, Varujan Vosganian, președintele Uniunii Armenilor din România, Lucian Nastasă-Kovacs, care va fi directorul Institutului de Armenologie al UBB. În prezent, UBB are 20 de institute de cercetare.

Sursa: Agerpres

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co