Imobiliare Valea Prahovei
Articole

Destinație pentru turistul împătimit de istorie: Parcul Natural Porțile de Fier din Mehedinți

Parcul Natural Porțile de Fier din Mehedinți este un patrimoniu științific și peisagistic unic în lume, unul dintre cele mai spectaculoase spații protejate din România. Acesta se întinde pe o suprafață de 115.655 de hectare, urmărind pe o distanță de aproximativ 140 de kilometri cursul Dunării.

harta5 ok

Directorul acestuia, Marian Jiplea, a declarat pentru Agerpres că, datorită complexității geologice, diversității biologice, vestigiilor cultural-istorice identificate în cuprinsul său, Parcul Natural Porțile de Fier constituie un patrimoniu științific și peisagistic unic în lume, aici existând 18 rezervații cu protecție integrală.

„În perimetrul acestora sunt identificate jumătate din numărul speciilor cunoscute în flora țării noastre, iar diversitatea habitatelor în care trăiesc numeroase specii de pești, reptile, mamifere și păsări asigură echilibrul ecologic al Europei”, a spus Marian Jiplea. El a adăugat că mai ales sectorul riveran al Dunării prezintă, din perspectiva geologică, trăsături rare din punct de vedere morfologic, paleontologic și structural.

parcul-natural-portile-de-fier-4 (1)

Printre primele repere care impresionează se află Muzeul Regiunii Porților de Fier înființat în anul 1912 și care deține peste 100.000 de obiecte de patrimoniu, apoi ruinele podului lui Traian, Castrul roman, Cetatea Severinului, Cetatea feudală de pe Insula Banului, situl arheologic de la Schela Cladovei, Mănăstirea Vodita, chipul regelui dac Decebal, Tabula Traiana, Mănăstirea Mraconia, Cetatea Tri Kule.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co