Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Amenzi de la MDRT

Amenzi de la MDRT

Echipele de inspectori ale Direcţiei de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT au efectuat, in 2011, controale la aproape 10.000 de unitati. În total au fost aplicate 3.400 sancţiuni, topul judeţelor cu cele mai multe astfel de abateri fiind condus de Constanţa, Braşov, Suceava, Arad şi Prahova . Direcţia de Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT controlează următoarele tipuri de unităţi: cele cu funcţiuni de cazare, cele de alimentaţie publică, de agrement şi agenţiile de turism. Mai multe ne spune purtătorul de cuvânt al MDRT, Bogdan Oprea.

Inregistrare print el: Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al MDRT

Baie in ape termale, chiar si iarna

Herculane este o statiune cunoscuta inca din antichitate si apreciata pentru izvoarele termale si sulfuroase, pentru clima mediteraneana si pentru peisajul impresionant. Oriunde privesti, orizontul e blocat de pereti de stanca, inalti de 400 m, care incadreaza statiunea .Toate aceste atuuri ale zonei sunt potentate de izvoarele termale sulfuroase ale statiunii Herculane.

Cloaca de la Herculane este un bazin format intre peretele de stanca si un zid artificial, unde este captat un izvor cu apa fierbinte, care se mai prelinge si de pe rocile colturoase. Sulful din apa emana niste mirosuri puternice si astfel si-a primit bazinul, numele dizgratios. Toti vizitatorii statiunii trebuie sa treaca cel putin o data, prin „cloaca”.

Cloaca este ascunsa privirii sub un pod rutier, iar accesul se face coborand de la sosea catre Raul Cerna. Desi pare retras, este un loc cunoscut, unde cei care se imbaiaza vin cu placere si se relaxeaza, inclusiv in timpul iernii. Poate apa fierbinte, poate sulful din ea, amplasarea bazinului, ideea de loc secret fac din „cloaca” o atractie maxima.

In Herculane sau in imprejurimi se pot practica cele mai interesante si mai palpitante activitati turistice, insa o baie in cloaca te reface complet, pregatind trupul si mintea pentru a doua zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co