Articole

Atracţii gratuite în marile capitale ale lumii – VIDEO

Atracţii gratuite în marile capitale ale lumii – VIDEO

Nu toate atracţiile turistice din capitalele lumii sunt pe bani. De la spectacole de tango înBuenos Aires, la vizitarea Parlamentului britanic sau pur şi simplu plimbări pe străzi neatinse de reconstrucţie înShanghai, toate sunt lucruri care pot fi făcute gratuit. CNN a întocmit o listă cu 100 de atracţii de acest gen, din zece capitale importante ale lumii.

La Londra, Royal Opera House are în fiecare luni, la ora prânzului recitaluri la care intrarea este gratuită. De asemenea, spectacolele de operă pot fi văzute şi pe ecranele imense dinTrafalgar Square. La National Portret Gallery puteţi vedea o colecţie de picturi şi fotografii, de la portrete cu familia Tudor la desene cu staruri pop. Cei pasionaţi de arta contemporană pot da o fugă la Serpentine Gallery. De asemenea, cele mai valoroase opere de artă ale lumii pot fi văzute gratuit la British Museum. Parlamentul poate fi vizitat şi de turişti, nu doar de britanici. Aici puteţi să vedeţi cum se face legea, dar şi să urcaţi în faimosul turn cu ceas şi să vedeţi Big Ben-ul. Schimbarea gărzii la Palatul Buckingham, a cărei tradiţie datează din 1837, poate fi văzută la ora 11.30. Museum of London este un alt muzeu unde puteţi admira fotografii sau artă antică şi unde intrarea este gratuită.

New York, SUA…    Muzeul de Artă Modernă poate fi vizitat gratuit în zilele de vineri, de la ora 16 la 20, însă va trebui să aşteptaţi la coadă. Pentru cei sub 16 ani nu se plăteşte bilet nici în timpul săptămânii. National Museum of the American Indian are o expoziţie permanentă cu 700 de lucrări ale indienilor din nordul şi sudul ţării, de la costume, la arme, sculpturi şi obiecte casnice. Doi istorici urbani, Justin Ferante şi Peter Laskowich oferă un tur gratuit prinManhattan, în fiecare vineri, de la 12.30. Punctul de întâlnire este la Park Avenue, nr. 120. Tot gratuită este şi plimbarea cu feribotul care face legăturaîntreStateIslandşiManhattan. Veţi avea parte de cea mai bună privelişte spre Statuia Libertăţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co