Interne

Băile Herculane, în aşteptarea modernizării: Ruine şi localnici care vând mere şi nuci la porţile hotelurilor

În Băile Herculane se va finaliza în noiembrie anul viitor proiectul „Aqua Parc Therme Herculi”, cu investiţii totale de 15 milioane de euro. Tot în această staţiune şi Sind Tour, compania care administrează patrimoniul hotelier al CNSLR Fraţia, a demarat deja lucrările de modernizare a bazei de tratament şi cazare. Va reuşi turismul balnear din România să ‘strălucească’ din nou?

Până în noiembrie 2012, se va finaliza proiectul „Aqua Parc Therme Herculi” în Baile Herculane, cu o investiţie de 15 milioane de euro, din iniţiativa autorităţilor locale. Licitaţia pentru acest proiect va avea loc foarte curând, potrivit lui Radomir Stoicovici, director Sind Tour pentru sucursala Herculane. Întrebat dacă are informaţii despre companiile participante, acesta a spus ca ar fi una din Spania şi una din Austria, „în nici un caz o firmă românească”.

Locaţia noului aquaparc va fi pe platoul Coronini din zona nordică a staţiunii, locul anual de întâlnire pentru membrii Misa, unul din grupurile care umplu hotelurile din staţiuni atunci când au întâlniri.

Reprezentanţii hotelului Dacia, cel mai mare din staţiune, cu o capacitate de 1.070 de locuri în 535 de camere, spun că unitatea nu face faţă numărului mare de yoghini, aceştia fiind „împrăştiaţi” prin toată staţiunea în fiecare lună de mai, când vin acolo pentru a-şi pune în practica renumita spirală. În restul timpului, pensionarii sunt cei care acoperă cea mai mare parte din cererea turistică din zonă.

În ceea ce priveşte clientela ţintă pentru aquaparcul din Băile Herculane, Radomir Stoicovici spune că este vorba despre „tineretul din Timişoara, care nu se va mai duce în Ungaria la distracţie”. Şi străinii? „A, nu, pe ce drumuri să vină?”, a mai adăugat acesta.

Deocamdată, 70% dintre turiştii care vin în Băile Herculane sunt pensionari.

În cel mai fericit caz, acest centru va acţiona ca o locomotivă pentru turismul din zonă, obligând şi la alte investiţii.

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co