Stiri

Braşovul va avea o nouă staţiune de ski?

Primăriile din Braşov şi Săcele au încheiat un parteneriat pentru a dezvolta o nouă staţiune de schi în munţii Cailor. Acest parteneriat presupune crearea a 120 de kilometric de pârtii, 21 de instalaţii prin cablu şi aproximativ 30.000 de metri pătraţi construiţi, staţiunea fiind însă dedicată şi non-schiorilor.
„Această staţiune este dedicată, în aceeaşi măsură, şi non-schiorilor, asociind sporturile de iarnă cu activităţi de vară şi iarnă accesibile tuturor”, se arată în documentul de prezentare a conceptului staţiunii.

Staţiunea Paltinu ar trebui să aibă un domeniu schiabil care să se poată dezvolta pe 420 de hectare. Cea mai lungă pârtie va avea 7.200 de metri, iar cea pentru începători va măsura 700 de metri. În total, staţiunea ar putea avea 22 de pârtii, dintre care 12 de dimensiuni medii, opt dificile şi două foarte dificile, după cum se indică în documentul de prezentare al Paltinu.
Domeniul schiabil poate fi dezoltat şi pe teritoriul oraşului Azuga. Staţiunea va dispune de 21 de instalaţii prin cablu, teleschi şi telescaun, cu o capacitate de 16.000 de schiori pe oră şi de un lac de acumulare artificial pentru înzăpezire de 2 hectare.

Zona de cazare şi servicii se va dezvolta, în prima etapă, pe 60 de hectare. În etape succesive se poate ajunge până la o sută de hectare. Staţiunea ar trebui să aibă o capacitate de cazare de 5.000 de locuri. Proiectul ia in considerare şi realizarea de restaurante, magazine, precum şi construirea a o mie de locuri de parcare.
Pe lista activităţilor de agrement de care va dispune Paltinu, se află un patinoar ecologic, artificial, funcţional atât iarna, cât şi vara, o sanie pe şine, funcţională pe toată durata anului, un parc de aventuri, pisicină şi terenuri de tenis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co