Interne

Valea Prahovei ar putea beneficia de un proiect turistic de un miliard de dolari

Un om de afaceri austriac a prezentat, miercuri, la un forum de afaceri, un proiect turistic de un miliard de dolari, pe care vrea să-l construiască pe Valea Prahovei

Plecând de la constatarea că românii cheltuiesc anual 60 de milioane de euro pentru a-şi face vacanţele în Austria, Kurt Neuschitzer spune că le va aduce românilor Austria în Bucegi, cu ceea ce are ea mai bun: servicii de cinci stele şi „entertainment”. „Aveţi de toate, natură, peisaje, munte, mare, dar vă lipseşte ceva. Acest ceva se numeşte entertainment!” Noul concept pe care omul de afaceri austriac Kurt Neuschitzer îl propune românilor prin construirea staţiunii de cinci stele Zamora este axat pe „distracţie”. „Nu vom construi un hotel, ci o staţiune întreagă, nu vom construi o pârtie de schi, ci un întreg complex sportiv, nu vom construi un restaurant, ci un întreg centru de petrecere a timpului liber, în care vom avea parc de distracţie, restaurante şi spaţii de shopping”.

Prezentarea Zamorei („Zamora Golf, Ski and Holiday Resort”) a avut loc la secţiunea de turism a forumului de afaceri arab-român, la care au participat investitorii din Golf, precum şi oameni de afaceri din România şi Europa. Şeicii s-au arătat interesaţi de ceea ce ar putea deveni o potenţială bază de agrement, care are toate şansele să devină o nouă referinţă pe harta turistică a României, alături de staţiunile tradiţionale din Poiana Braşov, Maramureşul istoric sau din Bucovina.

Kurt Neuschitzer este proprietarul Castelului Cantacuzino din Buşteni. Austriecii vor să-l recondiţioneze şi să îl integreze în viitoarea staţiune de lux. În accepţiunea investitorilor, în vecinătatea castelului va fi construit un hotel ultraluxos, de 5 stele, dotat cu facilităţi de ultimă oră: centre SPA, săli de fitness şi de masaj. Vechea clădire va avea un domeniu de 40 de hectare de pădure, care va fi o oază de linişte.

O zonă de pădure va fi defrişată ca să lase loc „oraşului verde”

La 130 de kilometri de Bucureşti, oraşul Buşteni, înconjurat de munţi, e, în opinia investitorului, locul perfect pentru a adăposti Zamora sau „oraşul verde”, o citadelă unde românii vor învăţa cum să se relaxeze şi să se bucure de o distracţie „high level”, de tip occidental. Motivaţia austriacului: „Regiunea e una dintre cele mai populare destinaţii pentru iubitorii de munte şi ai sporturilor de iarnă şi reprezintă unul dintre cele mai mari potenţiale turistice ale României, o ţară bogată în resurse, dar unde românii nu ştiu să se distreze”.

Zamora va adăposti Palatul Cantacuzino, un important monument istoric din patrimoniul naţional. Staţiunea de agrement se va întinde pe o suprafaţă de 1.000 de hectare şi va fi mărginită de Sinaia şi Azuga. Deocamdată, până la semnarea contractelor, austriacul se confruntă cu o singură problemă: Zamora, în starea ei iniţială, nu e decât o întinsă pădure care, de dragul implementării proiectului, va trebui defrişată. Dacă va avea acceptul să taie copacii, promisiunile lui sunt destul de mari. „Zamora Golf, Ski and Holiday Resort vă va răsfăţa cu o experienţă unică de a vă petrece timpul liber sau vacanţa, înconjuraţi de nişte împrejurimi extraordinare, dovedind un respect deosebit pentru mediul înconjurător: bioenergie şi Hydro Plants, spaţii de locuit şi de divertisment în mijlocul naturii”, afirmă oficialii companiei Zamora la începutul portofoliului de prezentare.
Ce puteţi găsi în Zamora: vara va fi ca iarna

În primul rând, austriecii nu vor să construiască o staţiune sezonieră, axată pe o singură formă de agrement. Profilul ei e mult mai diversificat faţă de ce ne-am obişnuit. Pe lângă perspectiva unui Campionat de Golf, sub patronajul Academiei de Golf şi al Comitetului Olimpic Român, Zamora va oferi şi instructaj, antrenamente şi competiţii pentru cei mai puţin familiarizaţi cu acest sport.
Pentru iarnă, investitorul plănuieşte un centru de practicare a sporturilor de sezon, pârtiile de schi fiind principală atracţie.

Staţiunea va beneficia şi de o bază de echitaţie, de un hipodrom aferent unde doritorii pot concura în cadrul întrecerilor organizate aici. Iubitorii de animale pot vizita grajdurile pentru a se familiariza şi împrieteni cu caii pe care îi vor folosi pentru călărit.
Multi-Fun Zone va avea cluburi la subsol, restaurante, săli de petreceri şi de organizare de evenimente, precum şi un amfiteatru cu o capacitate de 1.300 de locuri. Va fi construit un parc de distracţii acvatic care va putea fi vizitat de peste 1.500 de persoane zilnic.

Hotel de cinci stele lângă Castelul Cantacuzino

În Zamora se vor putea închiria şi cumpăra case. Investitorul austriac spune că, deşi staţiunea se va adresa cu preponderenţă celor cu bani mulţi, familiile cu un buget redus îşi vor permite să închirieze un apartament o săptămână la munte, în viitorul complex care va fi construit în apropierea bazei sportive şi de agrement.

sursa: gandul.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co