Articole

Bulgaria, atracția din vecini

Bulgaria este situată în partea de sud-est a Europei, respectiv în partea de nord-est a Peninsulei Balcanice. Se învecinează cu România la Nord, la Sud cu Grecia și Turcia, la Vest cu Serbia și Macedonia și la Est cu Marea Neagră, având, astfel, posibilitatea de a aduna turiști din toată zona și chiar din Occident, datorită condițiilor sale geografice și climei – Bulgaria prezintă o diversitate notabilă, cu peisaje variind de la vârfurile alpine, unde găsim o temperatură joasă, la vremea temperată și însorită de pe coasta Mării Negre, la Câmpia Danubiană tipic continentală, în Nord, până la puternica influență mediteraneană de pe văile macedoniene. Deși cel puțin în România este cunoscută mai mult pentru litoral, fauna Bulgariei este specifică regiunii forestiere din Europa Centrală, dar se resimt și influențele regiunilor din Sudul Rusiei și Asia Mică și mai mult de o treime din suprafața teritoriului său este acoperită de păduri. Turismul este un sector economic important al Bulgariei, contribuind cu aproximativ cinci la sută la produsul intern brut.
Atracția Balcicului
Călătoria noastră începe din România, iar primul popas pe care îl facem în Bulgaria este în Balcic, un orășel situat pe țărmul Mării Negre, la aproximativ 60 de kilometri de Vama Veche și de care ne leagă fapte istorice din trecutul țării noastre. Între anii 1913-1940, acesta a aparținut României, în urma celui de-al doilea Război Balcanic, dar în anul 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobândit de Bulgaria.
Castelul Reginei Maria sau „Cuibul linistit” este principala atracție a zonei, a unui orășel care încă mai are zone cu case vechi, din piatră, ce fac deliciul turiștilor. El a fost construit de arhitecții Augustino și Amerigo, din Italia, împreună cu decoratorul de grădini Jules Jany din Elveția, și a fost finalizat în anul 1936. Intrarea se face printr-un arc triumfal, de o parte și de alta putându-se observa locul destinat gărzilor castelului. Acesta, în fapt o vilă cu pereți albi și acoperișuri de țiglă roșie, este construit în stil maur combinat cu stilul mediteraneean și cel al caselor bulgărești. Castelul este foarte aproape de mare și se întinde de-a lungul a trei terase. Accesul în grădină, dar și în castel este permis doar după cumpărarea a unui bilet, valabil pentru ambele intrări, costul său fiind de 10 leva, adică 25 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co