Interne

Castelul Bran in topul proprietatilor scumpe

Castelul Bran in topul proprietatilor scumpe

Castelul Bran este a doua cea mai scumpa proprietate din lume. Potrivit unui clasament facut de revista Forbes, Castelul lui Dracula are o valoare de piata de 140 de milioane de dolari. In ultimii ani valoarea de piata a Branului a crescut de mai bine de doua ori.

De cand a fost retrocedat familiei de Habsburg, Castelul Bran a reusit sa aduca si venituri consistente administratorului.

La finele anului 2011, obiectivului turistic a raportat un profit de 2,7 milioane de euro. Reteta succesului pare a fi atat istoricul castelului, dar si posibilitatea organizarii de evenimente in cetatea lui Dracula. De exemplu, organizarea unei cununii la castelul Bran costa 20.000 de euro, in timp ce un bilet pentru un simplu vizitator scoate din buzunarele turistilor 25 de lei. Pentru taxa de filmare administratorii proprietatii percep 20 de lei.

Cu peste jumatate de milion de vizitatori anual, Castelul Bran este cel mai vizitat obiectiv turistic din Romania.

Pe primul loc al clasamentul publicatiei americane Forbes este o proprietate din Beverly Hills, California. Este vorba despre o vila, care a fost detinuta de magnatul media William Randolph Hearst. In prezent aceasta este evaluata la 165 milioane de dolari, cu 25 de milioane de dolari mai mult decat resedinta lui Dracula.

Sursa: money.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co