Interne

Ce stațiune din România este blocată de birocrație?

În România este o stațiune unde obișnuiau să vină 500.000 de turiști anual, însă acum este blocată de birocrație, scrie Dailybusiness.ro. Acum autoritățile din Harghita încearcă să readucă la viață stațiunea Borsec, iar soluția găsită este finalizarea construcției unui nou centru balneoclimateric, început în 2011. Construcția a fost oprită un an mai târziu, iar acum, deși ar există soluții de finanțare, birocrația pune piedici.

Construcția centrului balneoclimateric de la Borsec a început în 2011, cu sprijinul Ministerului Turismului și Dezvoltării Regionale și al Consiliului Județean Harghita. Trebuia să fie gata în 2014. În 2012 însă, când investiția începea să capete contur, Guvernul nu a mai alocat fonduri, iar lucrările au fost oprite. Sauna, piscina cu apa caldă, jacuzzi, sunt doar un sfert din dotările centrului care ar urma să fie unul de patru stele. Odată finalizat, doar într-o singură zi de vară, aici ar putea veni în jur de 1.000 de turiști.

transilvania1 (1)

Statul a investit până acum 14 milioane de lei în noul centru turistic. Ar mai fi nevoie de încă pe atât pentru finalizarea lucrărilor. Anul acesta, Primăria Borsec a alocat din bugetul local 1,2 milioane de lei pentru uși, ferestre și acoperiș, ca imobilul să nu se degradeze.

Înainte de 1990, în stațiunea Borsec veneau în jur de 500.000 de turiști pe an. Localitatea era cunoscută pentru izvoarele de apă minerală și efectele benefice ale tratamentelor balneoclimaterice.

Sursa: Dailybusiness.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co